Valamiért azt hittem, hogy a várandósság az utolsó hónapban terhesség lesz, mindig ezt hallottam, még a kismamajóga-oktató képzésen is ezt mondták. Nekem nem váltott át szerencsére, most már normálisan mozgékony vagyok, sokat tudok sétálni meg mindenfélét tevékenykedni, hosszan ülni, kényelmesen aludni.

Sikerült jól kihasználni a szülés előtti utolsó (előtti?) hetet, mert rengeteget sétáltam a természetben, megnéztem egy fotókiállítást, voltam megint babázni, ami mindig isteni, és hatalmas boldogságlöket, és többször is elmentünk randizni a férjemmel. Véletlen brutálisan csípős levest rendeltem az egyik étteremben, amiből a várandósság előtt egy teáskanálnyit se tudtam volna lenyelni, inkább csak sírtam meg fuldokoltam volna, most meg szép fokozatosan belapátoltam, és még ízlett is. Kíváncsi leszek, hogy ez a superpower megmarad-e a szülés után is.

Elmentem fodrászhoz is, gondoltam ez a következő fél évben eszembe se fog jutni. Tartottam tőle, hogy ijesztő alany leszek, akit nem akarnak elvállalni, nehogy beinduljon a szülés, de egy perc alatt már sorra is kerültem egy srácnál, aki rögtön rákérdezett, hogy mikorra vagyok kiírva. Nem ijedt meg a nagyon közeli dátumtól, mert mint kiderült, már indult be vendégénél szülés, úgyhogy rutinos. Eléggé benne volt a babatémában, mert épp megtudta, hogy nagybácsi lesz, szóval jól jártam vele.

Annyira átállt a szemem a saját gömbformámra, hogy valahogy fura volt vékony lányokat látni magam körül a szalonban. Minden héten készítünk rólam egy fotót ugyanott, ugyanabban a ruhában, ugyanabban a pózban otthon, hogy majd legyen belőle egy gif, és a saját korábbi képeimet visszanézve is meglepődtem, hogy milyen szokatlan a pocaktalanság, szinte anorexiásnak láttam magam. Nekem nagyon tetszik a kismama alak.

Még mindig szorgosan számolom a magzatmozgást, ahogy a nőgyógyász kérte, de továbbra is bőven jó. A randizás különösen jót tett most a babánknak, legalábbis eddig még sose éreztem, hogy két órát tornázott volna egyhuzamban. Az eheti ctg-n most intimtornával se tudtam rávenni a mozgásra, úgyhogy megkértem, hogy rúgja le a műszert, és így is tett.

Vicces nézni, ahogy napról napra nő a hasam, és egyre illetlenebbül állnak rajtam a ruhák, amik múlt héten még teljesen jók voltak. Ennek ellenére most is pont ugyanakkorára becsülte a baba súlyát a szonográfus, mint a múlt héten; kb. 2,3 kg-ra. Az tuti, hogy nem lesz több 3 kg-nál, amikor előbújik, ennyit mondott. Nagyon pufók arca van, hurkás lábai, és hatalmasnak tűnő keze, amivel gondosan igyekezett eltakarni az egész arcát a vizsgálat alatt. Aztán feladta a küzdelmet, mert a doki mindenképp meg akarta mutatni a pofiját, szerintem azért, mert épp betanította az utódját, úgyhogy a kisfiunk inkább bekapta a hüvelykujját és aludt, nem rejtegette tovább magát.

Miután a nőgyógyász múlt héten mondta, hogy már 3 cm-re nyitva a méhszáj, nagyon résen voltam, és figyeltem a jeleket napokig, de most megint belazultam, hogy egy hete nem történt semmi, úgyhogy még egy lájtos koncertre elmegyek a héten, mert gondolom ilyen programra is soká jutok el legközelebb, ami persze nem baj, mert végre mindjárt anyuka leszek, juhhúúúúúú!

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEIT ITT TALÁLOD:1. Négy év után lett csíkos a terhességi teszt

2. Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba
3. Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján
4. Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!
5. Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...
6. Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?
7. Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok
8. Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni
9. Kommunikáltam a magzatommal
10. Mit rejt a babaváró csomag?
11. Egy buborékban töltöttem a hétvégét
12. Villantott a babám az ultrahangon
13. Végre több vagyok, mint 50 kiló
14. Gólyatréningen készülünk a szülésre
15. Kabrió-randira vitt a férjem
16. Megkérdeztem a magzatomat, hogy milyen nevet adjunk neki
17. Kocsival mentünk Montenegróba terhesen
18. Másfél órát késett a védőnőm, nem is telefonált
19. Üvöltős metálra őrjöng a baba a pocakomban
20. Csak nehogy agyonnyomjam a gyereket!
21. Mi hogy lesz a baba születése után? Mindent eldöntöttem!
22. Gyakoroltuk a vajúdópózokat a férjemmel
23. A fejőgép csattogott a lánybúcsún
24. Na, kire hasonlít a gyerek?
25. Amikor a kismama "nem olyan" rókával találkozik
26. Amíg mi kirándultunk, a nővérem megszült
27. Nem tudom egyedül felvenni a cipőmet
28. A mobil pap szüléseket is levezet
29. Pia nélkül is lehet bulizni
30. A kismama négykézláb kúszik az avarban
31. Lehet, hogy hamarosan szülök!