Az utóbbi időszak annyira szociálisra sikeredett, hogy teljesen úgy érzem, mintha még mindenki búcsút venne tőlünk ideiglenesen, vagy pedig mi búcsúznánk a társasági élettől. Úgy alakult, hogy szinte minden barátunkkal találkoztunk az elmúlt héten, és amikor valamelyik anyuka barátnőmmel mászkálok, akkor meg természetesen elengedhetetlen, hogy rengeteg idegennel is szóba álljunk.

Kérdések
 

Egyelőre csak fülelek, hogy miről beszélgetnek az anyukák egymással, a játszótéri apukákkal és a kutyasétáltatókkal. A hasam alakja alapján továbbra is mindenki azt tippeli, hogy kisfiam lesz, aztán még két kérdés következik mindig, hogy mikorra vagyok kiírva, és hogy hányadik baba. Továbbra is mindenki kedvesen érdeklődik, nem tolakodóan, és aztán nem zavarja, ha ezek után vége is a csevejnek.

Utolsó esküvő
 

Megvolt az idei szezonzáró esküvő is. Többre nem megyek már nem anyukaként. Nem gondoltam volna, hogy a 35. hetet ennyivel jobban viselem majd, mint a 34. hetet, de szerencsére ez az esküvő meg se kottyant, pedig a Balatonnál volt, és kora délután elkezdődött már. Egyhelyben állni még most se tudok anélkül, hogy ne görcsölne be minden izmom a keresztcsont körül, de a dülöngéléssel ez megelőzhető. Nem tudom, hogy mennyire voltam így tiszteletlen a templomi szertartás alatt hintázva, de gondolom úgyis mindenki a párt nézte…

Aztán nagyon örültem, hogy simán végigültem a vacsorát, minden ismerőssel tudtam beszélgetni, és fél kettőig táncoltam. Nem mondanám, hogy látszott rajtam, hogy több, mint tíz évig táncoltam, mert azért nem szűnt meg a merevség egészen, de nagyon jó szülés előtti búcsúbuli volt ez, örülök, hogy el tudtunk menni! Egészen megszoktam már ezt a színjózan bulizást. Tök jó volt a helyszín, a kaja, a társaság, a zene, és még tűzijáték is volt a telihold előtt, ami elképesztően jól nézett ki. A szállás pedig rögtön a lagzi helyszíne mellett volt. Egy másik babaváró párral osztoztunk egy apartmanon, gondolom, hogy ne zavarjunk másokat az éjszakai pisiléssel, a többi vendég meg minket a részeg bármivel.

Alszom, amikor tudok
 

Eléggé megváltozott most az alvási ritmusom, mert a kisfiunk szeret késő estig viháncolni a hasamban, aztán hajnalban felkelteni egy mosdólátogatásra, utána újra aktívkodik, és én egy-két óra múlva tudok csak visszaaludni, úgyhogy végül tök későn kelek. Szerencsére így, hogy nem kell dolgoznom, ez mindegy, hogy hogy alakul.

Emlékszem, hogy kismamajógán sokan panaszolták, hogy az utolsó hónapokban nem tudnak aludni éjjel, van, hogy csak ülve sikerül elaludniuk, mert minden olyan kényelmetlen már, és erre azt tanácsolta az oktató, hogy használják ki az időt valami olyan elfoglaltságra, amire a baba mellett már nem lesz idő, és szokják meg, hogy most ez a normális idő az alvásra. Ez a megváltozott idő most a normális. Nekem nagyon tetszett ez a tanács, és alkalmazom is, és hajnalban olvasgatok, amikor nem tudok visszaaludni, és így nem szenvedés ez a kényszer-ébrenlét.

Gyorsan telik az idő
 

Korábban többen mondták nekem tanácsként, hogy az utolsó hetekre rengeteg programot szervezzek, mert ez telik majd a leglassabban, de nekem valahogy most röpül az idő igazán, mert végre nem kell az irodában ücsörögni, mindig el kell mennem valahová, mindig van mit csinálni itthon, mindig van mit tervezni-intézni a bébi miatt. Az első trimeszter sokkal lassabbnak tűnt, mert alig bírtam kivárni, hogy kiderüljön végre, hogy minden rendben van-e a babával, most meg folyton jelzi, hogy minden a legnagyobb rendben.

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEIT ITT TALÁLOD:



1. Négy év után lett csíkos a terhességi teszt

2. Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba
3. Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján
4. Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!
5. Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...
6. Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?
7. Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok
8. Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni
9. Kommunikáltam a magzatommal
10. Mit rejt a babaváró csomag?
11. Egy buborékban töltöttem a hétvégét
12. Villantott a babám az ultrahangon
13. Végre több vagyok, mint 50 kiló
14. Gólyatréningen készülünk a szülésre
15. Kabrió-randira vitt a férjem
16. Megkérdeztem a magzatomat, hogy milyen nevet adjunk neki
17. Kocsival mentünk Montenegróba terhesen
18. Másfél órát késett a védőnőm, nem is telefonált
19. Üvöltős metálra őrjöng a baba a pocakomban
20. Csak nehogy agyonnyomjam a gyereket!
21. Mi hogy lesz a baba születése után? Mindent eldöntöttem!
22. Gyakoroltuk a vajúdópózokat a férjemmel
23. A fejőgép csattogott a lánybúcsún
24. Na, kire hasonlít a gyerek?
25. Amikor a kismama "nem olyan" rókával találkozik
26. Amíg mi kirándultunk, a nővérem megszült
27. Nem tudom egyedül felvenni a cipőmet
28. A mobil pap szüléseket is levezet