terhesség terhesnapló kelengye kismama Itoshii

Az utóbbi napokban egyre több dolog kezdett el foglalkoztatni, hogy hogy lesz majd, ha megszületik a baba. Melyik módon fogom szoptatni, milyen hordozó lesz a legjobb csecsemő korában, kell-e nekem mellszívó, mely tárgyak szükségesek biztosan neki, és ezeket mikor vegyem meg. Jó-e a használt, vagy vegyek újat?

A könyvekben meg a netes cikkekben ugye minden és az ellenkezője is tökéletesen logikusan, elfogadhatóan meg van indokolva, úgyhogy inkább körbekérdeztem a friss anyuka barátnőimet, hogy ők időre vagy igény szerint szoptatnak-e és miért, bevált-e nekik, milyen előnyét látják a másik móddal szemben. A nem anyuka barátnőim is meséltek, hogy az ő kisbabás ismerőseiknél mit láttak, ami nekik követendő/elvetendő.

Nyilván mindenki tök mást mond, de teljesen a személyiségükhöz passzolt a válaszuk, úgyhogy ebből össze tudtam gyúrni, hogy hozzám melyik mód áll közelebb. Ezen kívül írtam egy listát, hogy szerintem milyen tárgyak kellenek majd nekünk a baba féléves kora előtt, majd ezt elküldtem az anyukáknak, hogy egyet értenek-e. Az ő válaszaik alapján bővítettem-szűkítettem a listámat, majd átnézettem a végső bírával, anyukámmal. Aki négy gyereket szült, és iszonyúan élvezi az anyaságot, az szerintem tud valamit.

Nagyon jó volt ezeket több emberrel is átbeszélni, mert nem mondom, hogy izgultam ezeken a kérdéseken, de mégis elég megnyugtató volt elrendezni magamban, hogy feltehetőleg mit hogy fogok csinálni. Aztán persze alakul majd, nyilván ezt most nem véstem kőbe. Felvettem egy hordozási tanácsadóval is a kapcsolatot, de végül csak elolvastam a cikkeit, és megnéztem a kötözős videókat. Amikor jártam a kismama és baba-mama jóga oktató képzésre, ott nagyon ki volt hangsúlyozva, hogy a babák csípőjére milyen káros némely hordozó, ezért akartam ennek kicsit utánaérdeklődni.

Aztán ennek örömére elmentünk a férjemmel Leander koncertre. Az első trimeszterben voltunk utoljára, de akkor még nem hallotta őket a babánk. Kíváncsi voltam, hogy most a 27. hét legvégén mit szól majd hozzájuk. Nagyon barátságos koncert volt, a fehér pólómban eléggé kitűntem a fekete ruhás tömegből, és szerencsére nem volt mindenhol heringparty, úgyhogy hátul állva nem kellett félni, hogy valaki véletlenül nekicsapódik a hasamnak. Egyébként nem tudtam, hogy kismamák cuccait nem kutatják át a bejáratnál, de ezt megjegyzem. Mondjuk nem tudom, mit akarhatnék becsempészni...

Nagyon jól eltáncikáltam meg énekelgettem, és közben sokszor ráhangolódtam a babára, hogy mit érez, hogy van. Eléggé meglepődtem, hogy teljesen nyugodtan heverészik. Elandalítja, hogy ringatom a tánccal, meg énekelek. Nem vagyok túl bőbeszédű, úgyhogy nem hallja nonstop a hangomat. Picit fura érzés volt ilyen gyilkolászós meg rettenet negatív szövegeket dalolni a hasamat simogatva, de aztán ezt elengedtem, úgyis azt érzi, hogy boldogság van. Néha felébredt, és ritmusra paskolta valamimet, de a kétórás koncert alatt többnyire inkább relaxált, pedig alapesetben pont ilyenkor este szokott aktívkodni. Majd még szeptemberben is elviszem koncertre, csak akkor nem a metál ízlését figyelem meg.

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEI

terhesség terhesnapló kelengye kismama Itoshii

1. Négy év után lett csíkos a terhességi teszt


2. Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba

3. Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján

4. Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!

5. Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...

6. Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?

7. Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok

8. Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni

9. Kommunikáltam a magzatommal

10. Mit rejt a babaváró csomag?

11. Egy buborékban töltöttem a hétvégét

12. Villantott a babám az ultrahangon

13. Végre több vagyok, mint 50 kiló

14. Gólyatréningen készülünk a szülésre

15. Kabrió-randira vitt a férjem

16. Megkérdeztem a magzatomat, hogy milyen nevet adjunk neki

17. Kocsival mentünk Montenegróba terhesen

18. Másfél órát késett a védőnőm, nem is telefonált

19. Üvöltős metálra őrjöng a baba a pocakomban

20. Csak nehogy agyonnyomjam a gyereket!