Most már pár hete jó látványosan alienkedik bennem a baba. Imádom nézni, amikor kidudorodik valahol, mint egy dundi Jerry a szőnyeg alatt, és annak is nagyon örülök, hogy így már más is tud benne gyönyörködni, aki szeretne hozzá kapcsolódni. Egyik nap, mikor hazamentem, a férjem üvöltős metált hallgatott bazi hangosan. Én csak elhevertem a kimerítő szaunában való hazautazás után a kanapén, és figyeltem, ahogy a számomra meglehetősen idegesítő zenére szaladgál bennem a babánk. Konkrétan éreztem, ahogy a végtagjai egyre följebb mozdulnak bennem baromi gyors egymásutánban. Ilyet még nem csinált sose. Nagyon szeretem ezt a külső babamozit! Az azért nem volt egyértelmű, hogy örömében táncra perdült-e a zenére, vagy pedig ki akart menekülni a világból, azért mozgott ilyen hevesen. Ebben nem értettünk egyet a férjemmel…

Aztán volt még egy ilyen hasonló eset. Átmentünk a nővéremék lakásába segíteni a lakásfelújításban, és a két kispapa lelkesen hallgatta a metál számokat szép sorban. Én az éneklős-dallamosat nagyon szeretem, de ami ment, azt pont nem. Se a nővérem. A babák is meglapultak a hasunkban. Aztán a Spotify egyszer csak benyomott valami popdiszkó számot, amire elindult a bababuli, a kispapák meg hőzöngtek, hogy ilyen szar ízlése nem lehet az ő fiuknak.

Nagyon szeretem figyelgetni, hogy mikor hogy mozog a baba. Ha túrót-zabot-gyümölcsöt reggelizem, akkor utána vagy két órán át úszkál ide-oda. Más kajától nem. Egyik nap kemencés pizzát sütöttünk a barátaimmal, ami elképesztően finom lett, úgyhogy véletlen nagyon bezabáltam belőle. Attól például azt éreztem, hogy a jobb oldalam csücskébe menekül, mert jóval kevesebb helye lett hirtelen. Ha valaki olyan beszél hozzám, aki szimpi neki, akkor iszonyúan kinyomja magát, annyira, hogy már majdnem fáj nekem, amíg a beszélő meg nem simogatja. Utána visszafekszik. Ez a kedvencem, ez elképesztően édi.

Egyébként nagyon dolgosnak indult ez a hétvége, aztán nekem mégse lett az. Egyrészt most kicsit elhanyagoltuk a kertünket, úgyhogy lelkesen elburjánzott, szóval azt is rendbe kellett tenni, ki kellett vésni a leendő babaszoba falát, mert valami rohadó cső áztatja, másrészt elígérkeztünk a nővéremékhez festeni. Ott úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek. Igazán hasznosat, mint pl. bútorpakolás, villanyszerelés, létrán ügyködés, stb. nem tudtam tenni, csak apróságokat, meg rombolni. Meg sütit sütni. Meg sokat enni.

A tapétatépkedés mondjuk jó játék, még nem próbáltam ezelőtt. Spaklival kaparászni meg festeni is szeretek, de most bámulatosan hamar belefáradtam mindenbe. Otthon meg ugyanez volt, a férjem kigazolt mindent, lenyírta a füvet, pakolászott, fel se fogtam, még mi mindent elintézett, én meg a szokásos házimunkán kívül annyit tettem hozzá, hogy gyönyörködtem a sok zöldségben, ami idén kinőtt nálunk, és bedaráltam őket smoothienak. Nem baj ez persze, meg senkit nem zavart, csak új ez a szerep.

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEI



1. Négy év után lett csíkos a terhességi teszt


2. Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba

3. Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján

4. Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!

5. Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...

6. Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?

7. Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok

8. Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni

9. Kommunikáltam a magzatommal

10. Mit rejt a babaváró csomag?

11. Egy buborékban töltöttem a hétvégét

12. Villantott a babám az ultrahangon

13. Végre több vagyok, mint 50 kiló

14. Gólyatréningen készülünk a szülésre

15. Kabrió-randira vitt a férjem

16. Megkérdeztem a magzatomat, hogy milyen nevet adjunk neki

17. Kocsival mentünk Montenegróba terhesen

18. Másfél órát késett a védőnőm, nem is telefonált

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>