Itoshii terhesnapló terhesség kismama gólyatréning

Nagyon örülök, hogy elmentem a gólyatréningre, ez is olyan izgalmas és tanulságos volt nekem, mint ahogy az alap intimtorna tanfolyam és a gésatréning is. Ezek a tanfolyamok mindig olyannak tűnnek, mint egy hosszú stand up comedy, ahol minden alkalom után egy érzelmi katyvasz marad az emberben, ami aztán kisimul, és tök jó, magabiztos, örömteli érzet váltja fel. Csomó sztorit hallunk, amikben sokszor magunkra lehet ismerni, és rájönni a hülyeségeinkre, vagy arra, hogy milyen jó dolgunk van. Az alap után annyira büszke voltam rá, hogy oldal irányba is tudom mozgatni az izmaimat, pedig előtte eszembe se jutott, hogy ez lehetséges. Nagyon szeretem az oktatót, annyira sugárzó, lelkes, magával teljesen kibékült, humoros egyéniség, és igazi nő, már csak miatta is szívesen megyek a tanfolyamokra.

Az alaptanfolyam után lelkesen gyakoroltam a gésásig, aztán azt az új, nehezített gyakorlatsort vettem elő, amit ott tanultunk, de amikor várandós lettem, baromira nem esett jól ez az edzés, úgyhogy pihentettem a dolgot. Szerencsére semmit nem felejtettem el, úgyhogy most nem volt kihívás megtanulni a kismama verziót, és már egyáltalán nem is esett rosszul. Kicsit furcsa érzés az erszényizomláz, elszoktam tőle. Olyasmi, mint a menstruációs görcs, de legalább hamar elmúlik.

Amikor jártam a kismamajóga-oktató képzésre, ott volt egy hétvége, ami csak a szülésfelkészítésről szólt, úgyhogy gondoltam, most nem lesz sok új infó, de azért szerettem volna megint hallani a témáról. Nagyon jó volt újra egy lelkes, természetes szemléletet hallgatni az anyaság minden állomásáról. Ezen a tanfolyamon főleg az önfeledtségre koncentráltunk, hogy könnyebb legyen majd elérni a transz állapotot. Több vizualizációs gyakorlat is volt, ami alatt a szülést képzeltük el, feltöltve a teljes szabadság érzésével, amit korábbi emlékekből hoztunk elő. Megnyugtató volt gondolatban átélnem a szülést ilyen felszabadultan, vidáman, nyugodtan, hosszan.

Praktikus volt, hogy erre állva is sort kerítettünk, mert így este 9-kor egy pillanat alatt belealudtam volna, ha fekszem… Most nincs bennem semmilyen félelem ezzel kapcsolatban, pedig részletesen hallottunk a szülés kellemetlen részéről is. Emlékszem, mekkora sokk volt nekem pár éve, amikor először hallottam róla, hogy a babával együtt más is kipréselődik az emberből. Tök logikus, hogy ez előfordulhat, de valahogy sose gondoltam bele ebbe előtte. Persze most ehhez a nagy nyugalomhoz az is hozzájárul, hogy a férjemmel, az orvosommal és a kórházzal is megbeszéltem már a számomra fontos dolgokat. Meg hogy a november azért még nincs itt a nyakamon…

Szerintem elég hasznos volt végigmenni azokon a kérdéseken, amit érdemes feltenni az orvosnak előre, hogy ne érjen minket hatalmas csalódás a szüléskor, de a legjobban annak örültem, hogy megtanultuk a gátvédő vajúdás technikáját, a szülés utáni regeneráló gyakorlatokat, és hogy a tanfolyam végén a kispapák is bejöhettek. Tök más egy szakembertől hallani a várandóssággal, szüléssel, szoptatással, esetleges kórházi buktatókkal kapcsolatos dolgokról, mint ha „csak” a kismama mesél róluk.

Nagyon örültem, hogy a férjem el tudott jönni. Jól szórakozott ő is a sztorikon, és bár már beszélgettünk a szülésről, gyermekágyról, hogy melyikünk mit gondol róla, hogy fog zajlani, melyikünk mit szeretne, de most megint átbeszéltük ezeket a tanfolyam hatására, és ez tök jó. Mindig szeretem hallani, hogy kiáll majd mellettem a szüléskor is, arra hallgat, amit én érzek (ha minden oké mindkettőnkkel), masszíroz és énekel nekem, amíg a kádban vajúdok, ha épp erre vágyom majd, végig velem lesz, ott akar aludni velem a kórházban. Otthon pedig kikéri a papaszabit rögtön, meg tartalékol is pár hetet, nem enged be látogatót az elején, segít, amiben csak tud. Annyira várja már a babázást! A tanfolyam lezárásaként volt egy közös vizualizációs gyakorlat, ahol összebújva kellett elképzelni a hármasunkat, az nagyon szép volt. Utána olyan lelkesen meséltük egymásnak a férjemmel, hogy miket képzeltünk el.

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEI

Itoshii terhesnapló terhesség kismama gólyatréning

Négy év után lett csíkos a terhességi teszt


Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba

Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján

Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!

Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...

Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?

Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok

Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni

Kommunikátam a magzatommal

Mit rejt a babaváró csomag?

Egy buborékban töltöttem a hétvégét

Villantott a babám az ultrahangon

Végre több vagyok, mint 50 kiló

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>