Center gyerekszáj vicces

A gyereknevelésben szerintem az egyik legviccesebb dolog, amikor a kicsik teljes komolysággal olyan találó, vagy éppen olyan mulatságosan bolondos dolgokat mondanak, amin még a legunalmasabb mókuskerék-taposó napon is elvigyorodunk.

Minden családban vannak ilyen történetek. Némelyek szájról szájra járnak generációkon át, mint az átkosban a különféle holmit átcsempésző szülőket a határőr előtt tiszta jó szándékkal lebuktató gyerek története. Más sztorikon jót nevetünk, aztán elfelejtjük leírni és lassan feledésbe merülnek a mókás szófordulatok, vicces kérdések.

Az ebédnél krokodil néven jóízűen brokkolit falatozó gyerek, vagy az, aki gyanakodva arról érdeklődik a vacsoránál:

„Ez biztos meghalt hal?”

És hány kellemetlen, mégis vicces dolog fordul elő! A tömött buszon hangosan a súlyod vagy korod után érdeklődnek. Közlik az utazóközönséggel, hogy azért nincsenek oviban, mert bogárkák vannak a hajukban. A néni haját otthon kívánják megbeszélni, de persze ennek szükségességét teljes hangerővel közlik az ominózus néni orra előtt.

Gyerekszáj rovatunk alatt megoszthatjátok egymással gyerekeitek mókás, vicces vagy találó mondásait.

Itt mindig találhattok egy csepp vidámságot, ha épp elfogna a rosszkedv, és itt megörökíthetitek a történeteket, ha babanaplótok nincs is, vagy úgyis elfelejtenétek írni bele.

Gyerekszájtörténetekre fel!                                                                              

Center