Itoshii terhesnapló terhesség kismama hízás terhesség hízás

Eljött a félidő, elkezdődött a 20. hét. Ez elég gyors volt. Szerencsére még nem nőttem ki ehhez illően a fél ruhatáramat, mert nyári ruhákból és szoknyákból elég tetemes mennyiségűt halmoztam fel az évek során, amik tökéletesek kismamaként is, de azért már egyre több ruhadarabot félre kell tennem. A félidő örömére elmentem a védőnőhöz, úgyhogy kiderült, hogy május eleje óta sikerült 5 kilót felszednem (nincs otthon mérlegünk, úgyhogy ezt eddig nem követtem nyomon), és ebbe nem számoltuk bele a 32 dkg-os babát. Szóval végre nem ijesztően alacsony a testsúlyom, és életemben először túlléptem az 50 kilót!

Mindig is tudtam, hogy nagyon kismamabarát helyen dolgozom, azért is maradtam itt annak ellenére, hogy nem valami izgalmas a munkám, de a hat hét home office-on kívül az is egy igen kellemes tapasztalás, hogy ha valami kötelező vizsgálatra megyek munkaidőben, akkor az orvosnál és az utazással töltött időt nem kell ledolgoznom. Ilyet eddig nem igazán meséltek nekem mások. Mivel járhatok 7-re, ez a brutális kánikula se zavaró, csak hazafelé szaunázom mindig, mert ugye nem sok járaton működik a légkondi, amivel én járok, azon legalábbis sosem, viszont a lőrés ablakok nem engednek be levegőt, remek közérzetet biztosítva az utasoknak… De nem szenvedek ott se jobban, mint bárki más, csak alig várom, hogy végre hazaérjek és lezuhanyozhassak. Kicsit nyugdíjasnak érzem magam így a melegben, hogy néha munka után olvasok otthon öt percet, aztán belealszom a könyvbe, akármilyen érdekes is, és bár este tízkor felébreszt a hólyagom, gond nélkül alszom tovább reggelig…

A 18. hét óta elég intenzíven, és sokszor érzem a magzatmozgást, már kívülről is teljesen egyértelműen fogdosható a baba. Ezt a nővérem, az anyukám és a férjem is tapasztalták már. Szerencsére a férjemet nem zavarja, hogy csomószor szólok, hogy „moooooost gyeregyere!”, és mire hozzám ér, már abbamarad a ficánkolás. Nem veszi magára, meg néha, amikor összebújva heverünk, ő veszi észre a mozgást, és én nem, szóval jut neki is a jóból azért.

Szeretem reggelente nézni-kitapogatni, hogy milyen irányban helyezkedik el épp bennem a baba. Ma például a köldökömet böködte az egyik részével. Elég fura érzés, hogy valami alulról bele tud akadni a köldökömbe, de ha valahogy kellemetlen érzést okoz az összeakadásunk, akkor ez mély légzésektől mindig el szokott múlni. Annyira imádom, hogy a kisfiunk most már játszik velem! Ma ebédnél elkezdett zötykölődni. Mint aki ugrándozik, vagy gyorsan ringatja magát, vagy nem tudom, de egy ugrálóvárnak éreztem magam. Vagy mint egy dübörgő hangfal. Hirtelen letettem a villámat, és megsimogattam a hasam, erre abbahagyta. Folytattam az evést, erre megint pogózni kezdett. Újra megfogtam őt kívülről, erre ő leállt. Ezt eljátszottuk párszor, mintha fogócskáznák, annyira édi!

Mióta tudom, hogy várandós vagyok, rendszeresen lesem az intimtorna oldalát, hogy mikor indul a gólyatréning. Az alapképzésen volt mellettem egy kismama, szóval láttam, hogy hogy kell módosítani a gyakorlatokat, de a tanfolyamon nem csak az „edzés” az izgalmas, úgyhogy mindenképp el akartam menni. Folyton délelőtti időpontokat hirdettek meg, azokat is baromi ritkán, úgyhogy nagyon örültem, amikor múlt héten felfedeztem, hogy végre indul egy délutáni tanfolyam. Ma kezdődik, és 3x4 órán át tart, nagyon kíváncsi vagyok rá!

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEI

Itoshii terhesnapló terhesség kismama hízás terhesség hízás

Négy év után lett csíkos a terhességi teszt


Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba

Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján

Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!

Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...

Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?

Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok

Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni

Kommunikátam a magzatommal

Mit rejt a babaváró csomag?

Egy buborékban töltöttem a hétvégét

Villantott a babám az ultrahangon

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>