Németekkel dolgozom, így az ő szabadnapjaik miatt én is két napra szabadságra mentem, szóval nagyon laza hetem volt. Kihasználva a monszunt, anyukámmal beszabadultunk az egyik kilós használtruha-boltba, és összevadásztunk három kiló babaruhát, meg néhány jól tágulós szoknyát nekem. Nem is gondoltam, hogy ez ennyire jó program!

Még nem tudjuk a baba nemét két hétig (már, ha azon az ultrahangon fel akarja fedni egyáltalán), de se én, se a férjem nem rajongunk a nagyon kékes-szürkés-sötét vagy nagyon csilivili-csipkés-rózsaszín-hercegnős-lilás-virágos-kiscicás cuccokért, úgyhogy tökéletesen megfeleltek a viszonylag semleges, egyszínű, csillagos, kedves feliratos, csíkos és állatmintás ruhák. Annyira jó kis gyöngyszemek vannak! Találtunk például traktormintás, lökött elefántos, 101 kiskutyás és katicás bodykat-nadrágokat, elképesztően selymes, meleg hálózsákot, meg egy olyan gatyót, amin egy hód megölel három jávorszarvast.

Nézegettem már használt ruhákat Facebook-csoportokban is, de nagyon élveztük ezt a közös turkálást anyukámmal, meg olcsóbbra is jött ki, úgyhogy jobb volt ez így. És annyira jó ránézni otthon a ruhakupacra, és elképzelni, hogy milyen pici, aztán milyen husi lábak fognak kikandikálni a bodykból! Hétvégén átjöttek a férjem szülei hozzánk, és szerencsére ők is teljesen odavoltak a ruhákért, és nagyon lelkesen várják már az unokázós időszakot.

Amikor végre nem szakadt az eső, rengeteget sétáltam a környékünkön, és már sok szemszögből figyeltem a tájakat. Egyrészt, hogy mennyire jó, hogy semmi bajom, szép az idő, és az irodában ülés helyett kint mászkálhatok, másrészt a férjem kedvéért megjegyeztem, hogy hol terem elhagyatott részeken szeder, hogy majd leszüretelhessünk egy adagot, harmadrészt pedig azt néztem, hogy mennyire jó helyek vannak babakocsis sétákhoz és biciklizni tanuláshoz, ahol semmi forgalom, semmi magánterület, semmi zavaró tényező nincsen. Szóval sok helyre vissza kell majd még térni.

Az egyik barátnőm felhívta rá a figyelmem, hogy különböző patikákban és bababoltokban lehet ingyenes babaváró csomagot kapni regisztráció után. Nem emlékezett, hogy hova kell pontosan regisztrálni, úgyhogy rákerestem a neten, és hét ilyen oldalt is találtam egy idei cikkben. Kíváncsi voltam, hogy a reklámáradaton meg miniatűr krémmintákon kívül tesznek-e bele még valamit (ilyen kis csomag bimbikrémet meg gátmasszázsolajat már örököltem), ezért néhány helyre bejelentkeztem. Egy csomagot át is vettem, volt benne négy pelenka, egy csomag törlőkendő, popsikrém, utazós fogkrém és egy üveg szénsavmentes, magnéziummal dúsított ásványvíz, úgyhogy nagyon gyűlnek már a babakincsek…

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEI



Négy év után lett csíkos a terhességi teszt


Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba

Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján

Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!

Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...

Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?

Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok

Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni

Kommunikátam a magzatommal

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>