Itoshii terhesnapló terhesség kismama védőnő

Szeretem, amikor hosszú ideig nem kell vizsgálatokra menni, de most kicsit megint összetorlódtak. Végre rászántam magam a fogorvos meglátogatására, ahol nem volt semmi gond, aztán a háziorvosomhoz is elmentem egy leletért, ennek örömére megvizsgált, és szívzörej gyanújával beutalt kardiológiára. Két délelőttöt is ott tölthettem a kedvenc kórházamban vizsgálatra várva, de szerencsére nincs semmi gond a szívemmel sem.

Aztán ismét eljött a védőnő látogatóba. Másfél óra késéssel, közben nem is szólt, nem is vette fel a telefont, én meg már végigpörgettem minden lehetőséget, hogy hogy igazolhatnám mégis ezt a többórás késést a főnökömnek, ha elfelejtette a megbeszélt időpontunkat… Merthogy én 7-re járok dolgozni, a védőnő pedig 9-re jött volna. Aztán betoppant, mondta, hogy nehéz ezt a sok nevet összeegyeztetni, tudom, hogy van ez… Hát a telefon sok dolgon segíthet, de igen, tudtam előre, hogy ő ilyen…

Megint nem láttam értelmét, hogy eljött, mert ilyenkor nem tud se vizeletmintát venni, se ráállítani a mérlegre, se vérnyomást mérni, de legalább tartott egy lelkesítő beszédet a másnap esedékes terheléses cukorvizsgálatról, hogy bárkit érinthet, akárhányadik babánál, bármilyen alkattal és étrenddel. Egy kicsit tartottam ettől a vérvételtől, mert tényleg több ismerősömnek is rossz lett az eredménye, és láttam, hogy azért meg kell szenvedni ezzel a méricskélős étrenddel. De nyilván a babáért mindent, csak ha nem muszáj, akkor szívesen kihagynám ezt az életünkből.

Előre felkészítettek, hogy vigyek citromlevet, és hogy összeugrik a lötyi, ha nem kavargatom aktívan. A férjem kevergette, én öntögettem a citromlét hozzá, aztán amikor lehúztam, meglepődtem, hogy nem is volt ez vészes. Aztán látszott, hogy a pohár alsó 1,5 cm-ét kitölti a masszív cukor. Úgyhogy azt még elropogtattam, de nem nagyon csúszott. Minden orvos teljesen mást mondott, hogy mit szabad a kétórás várakozás alatt csinálni, és mit nem, úgyhogy kiválasztottam a nekem legszimpatikusabb verziót, kisétáltam a rendelőből, és kiültem a parkba olvasgatni meg beszélgetni anyukámmal.

Az eredményt elég soká tudtam meg, mert a vérvétel után elutaztunk a barátaimmal Zamárdiba. Két pár, két kismama, és egy anya-baba páros. Ilyen leosztásban még sose nyaraltunk. Jövőre minimum négy baba lesz a társaságban, nagyon izgi! Így is tök jó volt fürdeni, meg grillezni, meg társasozni, meg babázni négy napig. Ezzel el is fogyott a szabim.

A 24. hetem végén várt a nőgyógyász egy konzultációra, hogy átbeszéljük a vérvétel eredményét. Nem tudtam elmenni a leletért, úgyhogy fotóról böngésztem magamnak, hogy mi lehet a helyzet, a csillagozott glükóznál meg is ijedtem, de aztán kiderült, hogy minden oké, csak sokáig nem ettem az első vérvétel előtt. Nem volt most ultrahang, ilyenkor kicsit kidobott pénz a magánrendelés, úgyhogy rengeteg kérdést feltettem, amik mostanában foglalkoztatnak. Pl. baromira fáj a keresztcsontom minden helyzetben egy hete. Azt hittem, hogy a kellemesen hosszú montenegrói hazaút miatt, de nem lett jobb se a fekvéstől, se gyógytornától, se semmilyen létező testhelyzettől, aztán megtudtam, hogy egyszerűen azt érzem, hogy kezd a keresztcsontom szétcsúszni. Úgyhogy megkaptam az orvosomtól egy kismamamasszőr telefonszámát, aki a város másik felén lakik, de mindenképp bejelentkezem hozzá.

Ez a napi 10 óra ülés sose volt kellemes, de most még kevésbé az. Nagyon szeretem, hogy bármit kérdezek, a nőgyógyászon egy másodpercig se látszik, hogy hülyének nézne. Mindig tisztelettel, nyugodtan, érthetően megmagyaráz mindent. Ez a példa most épp nem volt igazán butaság, de azért tartogattam még fura kérdéseket a számára a nyákdugóról meg a mellbimbókról. Aztán most szerencsére megint hat hét nyug

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEI

Itoshii terhesnapló terhesség kismama védőnő

1. Négy év után lett csíkos a terhességi teszt


2. Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba

3. Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján

4. Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!

5. Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...

6. Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?

7. Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok

8. Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni

9. Kommunikáltam a magzatommal

10. Mit rejt a babaváró csomag?

11. Egy buborékban töltöttem a hétvégét

12. Villantott a babám az ultrahangon

13. Végre több vagyok, mint 50 kiló

14. Gólyatréningen készülünk a szülésre

15. Kabrió-randira vitt a férjem

16. Megkérdeztem a magzatomat, hogy milyen nevet adjunk neki

17. Kocsival mentünk Montenegróba terhesen

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>