25.hét

Négy napon át próbálkoztam olyan pózokat találni az irodában, amiben képes vagyok kibírni a keresztcsonti fájdalmat. Elég vicces lett volna felvenni videóra, aztán gyorsítva visszajátszani, hogy mikkel kísérleteztem.

Feküdtem simán az asztal alatt, csináltam négykézlábas jógapózokat, ugrándoztam fitballon, csípőkörzéseket végeztem a labdán, elfeküdtem rajta, felálltam, sétáltam, ültem egyenesen és elfolyva irodai széken.

Otthon gyakoroltam a gyógytornát, de ez az egész így annyira szánalmas volt, hogy inkább felhagytam a próbálkozással, és kértem a nőgyógyászomat, hogy adjon egy papírt, amivel elmehetek a háziorvosomhoz, és abbahagyhatom a munkát.

A nőgyógyász nem szokott erre semmi indokot írni, gondolom neki így vált be az évek során, nem tudom, de a háziorvos teljesen kiakadt, és nem akart táppénzre venni.

Hiszen minden kismamának fáj a keresztcsontja meg a dereka, ez kit izgat…

Az orvosom egy nyugdíjas bácsi, de szerencsére az asszisztense nő, úgyhogy ő nem foglalkozott a hömbölgéssel, és kiírt simán.

A következő percben már nem nagyon emlékezett az egészre a bácsi, szóval simán aláírta a papírt.

Elhiszem, hogy fura indok nélkül kiírni valakit, de akkor nyugodtan vizsgáljon meg, rögtön látszik, hogy úgy mozgok, mint egy elromlott robot, vagy egy darab fa, attól függően, hogy épp mennyit kellett egyhelyben lennem. Ő viszont még csak be se hívott, ezt az egész szóváltást is az előtérből hallgattam végig…

Hát mindegy, a lényeg, hogy már három napja nem dolgozom. Még nem igazán éreztem ezt át, mert folyton el kellett mennem valamit intézni. Azért kicsit élvezkedtem is, és napoztam meg olvasgattam anyukám kertjében pár órát.:)

Elég hirtelen jöttem el a munkahelyemről, úgyhogy alig köszöntem el valakitől élőben, de majd még úgyis vissza kell térnem leadni a tokeneket meg a belépő kártyát.

Keresztcsont-ügyileg minden bizodalmam a nőgyógyászom által ajánlott kismama masszőrben volt, hátha ő tud valamennyit enyhíteni a fájdalmon meg a merevségen. Nagyon lelkesen ajánlotta őt az orvosom, hogy ha bármi van, ő hetekre enyhíti a problémát.

Nyilván elmentem hozzá. Tök aranyos volt, beszélgettünk az elején, kérdezgetett meg mesélt magáról, és mindeközben fekhettem, aminek külön örültem. A masszázs is jól esett, mindenféle illóolajokkal is kenegetett, de semmi javulást nem érzek ma még.

Remélem, hogy erre csak rá kell aludni egyet...

Hétvégén volt az egyik legjobb barátnőm esküvője, akinek a lánybúcsúján vitorláztunk pár hete. Aznap reggel is bazi merev volt a derekam, nem tudtam, hogy hogy fogok én neki segíteni helyszínt díszíteni reggeltől, és részt venni az egész eseményen ahelyett, hogy a fűben fetrengenék végig.

Jobb ötlet híján előző este hosszan elképzeltem jól átélve, hogy képes vagyok mozogni és ébren maradni egész nap, és jól érzem magam. Szerencsére végül tényleg tudtam díszítgetni meg segíteni mindenben, nem volt ez vészes egyáltalán. Persze jópárszor lefeküdtem, álltam, mozogtam.

Nagyon szép volt a szertartásuk, külön tetszett, hogy írtak egymásnak nem nyálas fogadalmat, és a kutyájuk volt a gyűrűhordozó.:) Egy erdőben zajlott az esemény, és elég hideg lett, ahogy lement a nap, de raktunk máglyát, az nagyon hangulatos volt.

A férjem szorgosan sörözött attól kezdve, hogy megérkeztünk segíteni, úgyhogy elég hamar partyállattá vált, és kiengedte magából a táncolós énjét, amit nagyon nagyon szeretek.:) Én úgy "táncoltam" kb. mint egy madárijesztő, de azért élveztem így is.

Néha megpórbálkoztam a hőgomba mellett való üldögéléssel, de sose bírtam pár percnél tovább egyhelyben meglenni. Aztán éjjel, amikor már teljesen szarráfagytam, és már a madárijesztő mozgásra se voltam képes, mert a hidegtől méginkább bemerevedtem, akkor leléptem aludni.

Tök jó volt, hogy ott lehetett maradni a helyszínen egy jurtában éjszakára. Még sose aludtam jurtában, pedig amikor lefoglaltam a buborékos nyaralást, akkor nagyon szemeztem vele, de végül izgibbnek tűnt a bubi. Most viszont tesztelhettem. Egy róka is nagyon vonzónak találta, majdnem bejött velem.:D Cseppet megijedtem ott egyedül a mező közepén egy rókával, ahol csak a hold világított, de becsaptam párszor a jurta ajtaját, és ettől szerencsére elmenekült.

Itoshii

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>