Sikerült tök jól kihasználni a nyár végét, még megcsíptük az utolsó autósmozi előadások egyikét a férjemmel. Ez előtt sose voltam autósmoziban, de nagyon tetszett! Az egyik pláza tetején rendezték be, diáklányok hozták a popcornt és az üdítőt görkorin, és az autó rádióján lehetett hallgatni a filmet. Mondjuk erre nem jöttünk rá rögtön… Tetszett nekem ez a hangulat. A Pi életét vetítették, azt a filmet nagyon szeretem, és olyan iszonyat szép képek vannak benne, hogy csak nagy vásznon érdemes nézni.

Én sokkal előbb végzek a munkával, mint a férjem, úgyhogy előre odamentem a helyszínre jegyet venni, és hirtelen meglepődtem, hogy a tinédzserek is ilyen szuperkedvesek a kismamákkal. Azonnal felajánlották, hogy üljek oda az árnyékba a helyükre, amíg várom a férjemet, előbb kiadták a hideg üdítőt, ami a jegyhez jár, állandóan megkérdezték, hogy tudnak-e valamit segíteni, és folyton ellenőrizték, hogy minden rendben van-e velem. Remélem, hogy meghosszabbítják még őszre is az autósmozit, jó cucc ez nagyon.

A nyár utolsó hétvégéjét pedig a Balatonon tölthettem az egyik legjobb barátnőm lánybúcsúján, amit nagyrészt én szerveztem. Ebben a kánikulában nem is lehettem volna jobb helyen. Ez a szervezősdi amúgy tök jó energialöketet adott az előtte lévő hétre, már rég voltam ennyire felpörögve. Folyton eszembe jutott valami apróság, amivel még jobban felturbózhatnánk a programot, és örömet tudnánk okozni a barátnőmnek. Meg mint említettem, nem vagyok túlzottan elárasztva feladatokkal az irodában, úgyhogy jó pár órát egy Disney quizen „dolgoztam”… Végül nagyon jól sikerült mindkét nap, én legalábbis tök jól éreztem magam végig.

Egy menyasszonyrablással indítottunk (a vőlegényt már előre riasztottam, hogy legalább őt ne hozzuk kellemetlen helyzetbe reggel), aztán elautóztunk a Balatonra, ahol egy iszonyú lelkes nagyszülő páros várt minket a saját vitorlásukkal. Annyira aranyosak voltak, és életvidámak! Baromi rég találkoztam olyan 70 év fölöttiekkel, akiknek nem a gyógyszerek és a politika a kedvenc témájuk. Ahogy a nagymama bombákat ugrott a vízbe a hajóról, és húzatta magát kötélen a vitorlás mögött, az szerintem mindenkit teljesen lenyűgözött és inspirált.

Pár óra után kikötöttünk, és elmentünk strandolni meg lángosozni. Nem igazán véstük kőbe a menetrendet, csak írtunk egy vázlatot, hogy kb. mikkel töltsük az időt, miket játsszunk, de az egyik lány mindenkit meglepve mondta, hogy időre vissza kell érnünk a házhoz, mert program van. Nem nagyon hittünk neki, és ötletünk se volt, hogy mire gondolhat, de visszatértünk a telekre, ahol azt az utasítást kaptuk, hogy a menyasszony szemét kötözzük be, és ültessük ki a teraszra. Közben a You can leave your hat on című szám ment elég sokat sejtetően, a menyasszony teljes rémületére. Én azt hittem, hogy vagy a vőlegény, vagy a meglepetést kiötlő lány férje jön majd el viccből vetkőzni, de sokkal jobban alakult, mert az egyik barátnőnk jelent meg, akiről azt hittük, hogy nem tud eljönni egyáltalán, mert eléggé újdonsült anyuka. Mondanom se kell, hogy mennyivel jobban örültünk neki, mint egy pucér pasinak!

Aztán játszottunk, grilleztünk, naplementében strandoltunk, karaokeztunk, ezek közben rendszeresen felcsendült a háttérből a fejőgép hangja. (Nem csak egy anyuka jött.) Szerettem volna este 9-kor még nem bealudni, úgyhogy rágyúrtam a hétvégére, és előtte pár napig jó korán lefeküdtem aludni, így én is dalolásztam hajnalig, nagyon jókat úszkált közben a bébi. Úgy körözött a köldököm körül, mint egy  kis cápa. Örülök, hogy a 29. hetet még ilyen aktívan lehetett tölteni. Kíváncsi vagyok, hogy hogy fog ez változni a finishben. A szülés előtt még három esküvőre megyek elvileg, egyre nagyobb hassal…

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEI



1. Négy év után lett csíkos a terhességi teszt


2. Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba

3. Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján

4. Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!

5. Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...

6. Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?

7. Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok

8. Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni

9. Kommunikáltam a magzatommal

10. Mit rejt a babaváró csomag?

11. Egy buborékban töltöttem a hétvégét

12. Villantott a babám az ultrahangon

13. Végre több vagyok, mint 50 kiló

14. Gólyatréningen készülünk a szülésre

15. Kabrió-randira vitt a férjem

16. Megkérdeztem a magzatomat, hogy milyen nevet adjunk neki

17. Kocsival mentünk Montenegróba terhesen

18. Másfél órát késett a védőnőm, nem is telefonált

19. Üvöltős metálra őrjöng a baba a pocakomban

20. Csak nehogy agyonnyomjam a gyereket!

21. Mi hogy lesz a baba születése után? Mindent eldöntöttem!

22. Gyakoroltuk a vajúdópózokat a férjemmel