illusztráció

A 36. héten szerencsére megint mozgékonyabb lettem, mint előtte. Nagyon bejött nekem ez a shiatsu masszőr, már kétszer is jártam nála. Eleve az baromi jó, hogy van egy speckó kismama matraca, amin lehet hasalniiiiiii!!! Meg persze érti is a dolgát. A „sima” kismama masszőr is jó volt, akinél korábban voltam, de ő szerintem inkább stresszelős kismamáknak való megnyugtatásra, vagy olyanoknak, akik a többedik babájukat várják, és nincs idejük kényeztetésre, vagy nem tudom, de nem konkrét problémára. Másrészt a baba valahogy megint számomra sokkal kényelmesebben helyezkedik el bennem. Úgyhogy most sokat élvezkedhettem, nem nyűglődök már annyit.

Végigsétáltam a pesti rakparton a napsütésben, Budában gyönyörködve. Már tudok ülni egy órát is akár, úgyhogy a férjem szülinapját a kedvenc all you can eat éttermünkben ünnepeltük egy degeszre zabálással. Találkoztam a barátaimmal, akiket múlt héten nem láttam. Most tarthattam a karomban először az unokaöcsémet, és az egyik barátnőm kisfiát is. Hát ez a babaölelgetés valami elképesztően jó érzés, teljesen meghatódtam megint. (Mint mindig, ha foghatok egy babát.)

Sétáltunk a közeli erdőben anyukámmal, és néztük, hogy hogy hullanak a levelek a széltől. Megvettük végre a babakocsit, és szerintem most már mindent ki is pipáltunk, ami a babának kell az elején. Ki lett festve a babaszoba, úgyhogy most nem lyukas a fala, hanem szép, és elkezdhetjük berendezni. Végre lehullatta a leveleit meg a dióit a kertünkbe két hatalmas fa az utcánkban, úgyhogy most kell utoljára órákig leveleket szedegetni. A gyógytornász azt mondta, hogy sokat négykézlábazzak, úgyhogy a fűben kúszva pakolászom a zöldhulladékos zsákokba a leveleket.

Az első ctg is tök jó volt. Korábban rémsztorikat hallottam róla, hogy valami bottal böködik az alvó babákat, úgyhogy készültem egy adag pudinggal, mert a tejtermék a babánk kedvence, amitől mindig kedve támad mozgolódni. Fel is ébredt, amikor a rendelőbe menet megettem, de aztán ahogy felkerült az eszköz a hasamra, már vissza is aludt. Szerencsére amikor intimtornázom, mindig felpörög, és ez most is bevált, úgyhogy kiderült, hogy minden rendben.

A labor eredményem is teljesen jó, csak az a fura benne, hogy több mint tíz évig volt vashiányom, most meg túl sok, és azért lett csillagos az érték a leleten. Szerencsére nem riogat az orvos semmivel, hogy túl kicsi vagy túl valamilyen a baba, csak megdicsérte, hogy milyen helyes arca van a kisfiunknak. Szerintem is nagyon nagyon édi arca van! Most nem készült róla sztárfotó, mert csak egy gyors fekvőpozíció-felmérés történt. Majd jövő héten lesz rendes ultrahang vizsgálat. Továbbra is a hólyagomban van fejjel, úgyhogy teljesen jól helyezkedik el.

Még nem érzem jelét, hogy sokkal a kiírt dátum (nov.13.) előtt akarna előbújni. A nőgyógyász se mondott semmi erre utalót. Nincs még nyitva a méhszájam, csak puhul, nem szállt lejjebb a hasam, nem érzek jósló fájásokat, se extrém fészekrakó ösztönt. Vicces volt belegondolnom, hogy amikor a nővéremnél jött el ez a vizsgálati nap, akkor ő éjjel meg is kezdte már a vajúdást, és másnap szült.

Itoshii

A TERHESNAPLÓ ELŐZMÉNYEIT ITT TALÁLOD:



1. Négy év után lett csíkos a terhességi teszt

2. Ennyi mindent tettem már, hogy összejöjjön a baba
3. Zokogva léptem ki az ultrahangrendelő ajtaján
4. Tuti, hogy nem szülök a kerületi kórházban!
5. Nem volt jó ötlet terhesen koncertre menni...
6. Mi a fenét csináljon a kismama, ha köhög?
7. Végre nem kell titkolnom, hogy babát várok
8. Rosszul lettem a boltban, mentőt akartak hívni
9. Kommunikáltam a magzatommal
10. Mit rejt a babaváró csomag?
11. Egy buborékban töltöttem a hétvégét
12. Villantott a babám az ultrahangon
13. Végre több vagyok, mint 50 kiló
14. Gólyatréningen készülünk a szülésre
15. Kabrió-randira vitt a férjem
16. Megkérdeztem a magzatomat, hogy milyen nevet adjunk neki
17. Kocsival mentünk Montenegróba terhesen
18. Másfél órát késett a védőnőm, nem is telefonált
19. Üvöltős metálra őrjöng a baba a pocakomban
20. Csak nehogy agyonnyomjam a gyereket!
21. Mi hogy lesz a baba születése után? Mindent eldöntöttem!
22. Gyakoroltuk a vajúdópózokat a férjemmel
23. A fejőgép csattogott a lánybúcsún
24. Na, kire hasonlít a gyerek?
25. Amikor a kismama "nem olyan" rókával találkozik
26. Amíg mi kirándultunk, a nővérem megszült
27. Nem tudom egyedül felvenni a cipőmet
28. A mobil pap szüléseket is levezet
29. Pia nélkül is lehet bulizni