Hello, 33. hét, nagyon fogy az időnk! Múlt heti fogadalmam szerint a hét jelentős részét a képen illusztrált helyen és módon, végre többet pihenve töltöttem. Kezd tetszeni nekem ez a lassulás projekt.

Kismamapárna
 

Hétvégén úgy döntöttem, nem várok tovább tétlenül a kényelmes pihenés lehetőségére, felkerekedtünk, hogy megtaláljuk a tökéletes szoptatós- és kismamapárnát. Eleinte nem gondoltam, hogy irreálisak az elvárásaim: mikrogyöngy töltetű párnát szerettem volna, mely nem ad idegesítő hangot mozgás közben, valamint jól idomul, egy megfelelő anyagú, nem túl harsány színű, mosható huzattal. Egészen az első bababolt felkereséséig úgy tűnt, hogy ez egy viszonylag könnyen abszolválható feladat lesz. Amikor viszont megérkeztünk az egyik ismert üzletlánc boltjába, és az eladó azt sem értette (vagy nem akarta érteni), hogy mi az a mikrotöltet, és egy szivacsos párnát akart rám beszélni citromsárgás huzattal, mely „lánynak és fiúnak is egyaránt tökéletes szín...”, akkor kezdtem érezni, hogy bonyolultabb lesz a feladat, mint gondoltam.

Az első kudarc után a férjem eszébe jutott, hogy úgy emlékszik, mintha a kismamaüzletben, ahol az eddigi ruháimat vettük, lennének szoptatóspárnák is, így következő állomásként azt a boltot vettük célba. Itt végre nem éreztem sztárallűrnek a mikrotöltetet, ugyanis érdekes módon rögtön tudták, hogy mire gondolok. Végül a képen látható oroszlános párnába szerettem bele, melyet lelkesen vittünk is haza, a nyugodt, rózsaszín felhős, kisbabás álmok reményében. Már este lefekvésnél éreztem, hogy ez nem városi legenda, a jó szoptatós párna tényleg elképesztően kényelmes, és nagyon megkönnyíti az alvásomat. Csak azt bánom, hogy nem hetekkel korábban vettem meg, jó pár forgolódós éjszakát megspóroltam volna magamnak. Fel is hívtam a barátnőmet, aki még csak 8 hetes terhes, hogy az első kismamacucc, amit beszerez, ez a párna legyen, és gondoljon majd hálával rám alvás közben...

Csuklik
 

Kedden sort kerítettünk a kedvenc programomra: meglestük a kisfiamat 4D ultrahanggal. Alapvetően a 32. hétig ajánlott a babamozi, mert utána a magzat növekedése és a csökkenő hely miatt már kevésbé jól látható a baba és kevésbé élvezhető a felvétel. Így még éppen lecsaptunk az utolsó lehetőségre, és lefoglaltam a keddi időpontot. Jól is tettük, mert most végre aktívabb volt a kisfiam, mint az előző alkalmakkor, és nagyszerű felvételek készültek. A szonográfus mérése szerint épp 1919 gramm volt a súlya, ez a becsült adat már csak három nappal tér el a naptár szerinti korától, úgyhogy ismét megnyugtattak, hogy nem lesz „túl nagy” babám. Megtudtuk, hogy jelenleg 6,5 centiméter a talpacskája, már van haja, és továbbra is nagyon cuki, telt ajkai vannak. A felvételek szerint mostanra már nagyon babás az arcocskája, és szépen kezd kipárnásodni is.

Ultrahang közben egyszer csak elkezdett csuklani, amit az arcvonásai alapján elég méltatlankodva vett tudomásul, viszont én végre legalább megtudtam, hogy ez az ütemes mozgás a kisfiam csuklása. Múlt héten éreztem ezt a mozgást először, épp vezetés közben, és hívtam is a férjemet, hogy úgy tűnik, a gyerekünk ritmusérzéke kiváló, valószínűleg a jövő rapperét üdvözölhetjük személyében, és abszolút nem ránk ütött, ugyanis mi mindketten erősen az a kategória vagyunk, aki annyira tiszteli az ütemet, hogy még véletlenül sem lép rá tánc közben sem... De most megtudtam, hogy korai volt az örömöm, mert ez a ritmusos mozgás egyelőre csak csuklás, úgyhogy még nem rohanunk megvenni az első rapper nyakláncát.

Beszereztünk még pár dolgot
 

Amit viszont megvettem a héten, és kipipálhattam a babakelengyelistáról, az a fürdető kiskád, állvánnyal és minden piperefelszerléssel együtt. Van már egymáshoz illő hajkefénk, körömvágó ollónk, csipeszünk, törlőkendő tartónk, és minden más, ami a tisztasághoz elengedhetetlenül fontos. Valamint a hírek szerint megérkezett az országba a babaszoba teljes berendezése is a héten, a tervek szerint jövő héten szállítja ki az üzlet, és egyúttal össze is szerelnek mindent nekünk, amit egyáltalán nem bánok, tekintve hogy terhesség előtt sem voltam egy bútor-összeszerelő zseni, gondolom, ez mostanra csak romolhatott. Nagyon kíváncsi vagyok a bútorokra, mert csak a rendelés leadása után realizáltuk, hogy elég bátor dolog volt részünkről teljesen látatlanban, egy katalógusfotó alapján kiválasztani mindent, úgy, hogy még másik bútorát sem láttuk a gyártónak korábban... De a fotók szépek voltak, úgyhogy remélem, élőben sem lesz csalódás. Rendeltünk még egy ággyá alakítható kanapét is a babaszobába, ami remélhetőleg kényelmes lesz szoptatáshoz, vagy ha éppen valaki más vigyáz majd a babára, ott kényelmesen tud akár aludni is, ezért volt fontos, hogy kinyitható legyen.

Most már csak azon izgulok, hogy ez a sok bútor beférjen majd a szobába, és hogy a kisfiam is kényelmesen elférjen még jó pár hétig odabent.

Zea

A terhesnapló előző részei itt olvashatók:

Egyszerre váltottam ki a vetéléscseppet és a terhesvitamint
Genetikai teszten derült ki a baba neme
Megrendeltük a császármetszést
20. hét: Nem lesz kész a házunk a terhesség végére
21. hét: Fekete foltokat láttak a babám fején az ultrahangon
22. hét: Várandósan sem mondok le a mozgásról
23. hét: Álmodozó halak vagy faltörő kos legyen a babám?
24. hét: A babavárás még nagyobb lehúzás, mint az esküvőszervezés
25. hét: Igazam lett: baj van a cukrommal 
26. hét: Számolom a szénhidrátokat
27. hét: A terhesség legrettegettebb kérdése
28. hét: Beszippantott a kismamadivat
29. hét: Hetekkel a szülés előtt kell orvost váltanom?
30. hét: Nem bírtam ellenállni a kürtős kalácsnak. Megszívtam...
31. hét: Két órát vártunk az orvosra a magánrendelésen
32. hét: Bepánikoltam a talpmasszázson

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>