Bodza terhesség terhesnapló kismama vásárlás

Bár még messze van az október (a szülés várható időpontja), de a család legifjabb Kismackójának kinevezett dobozkában már gyűlnek a csak neki szánt ruhák.

A Srácoknak az öt és fél alatt már tengernyi ruhájuk volt, aminek a legjelentősebb hányadát eladtam, egy részét elajándékoztam, egy kisebb adagot a ruhagyűjtőbe vittem, és egy csekély százalékát megtartottam emlékbe. Tekintve, hogy a fiúk lassan hatévesek lesznek, azért ez az egy doboz is egy elég tekintélyes méretű dobozt jelent.

Amikor velük voltam várandós, nem igazán engedhettem meg, hogy kényem-kedvem szerint vásárolgassam a cuki rucikákat - főként, hogy nem is egyet kellett mindenből. A kihagyhatatlan akciós árukból általában csak egy volt abban a méretben, ami nekem aktuálisan kellett... A legtöbb ruhájukat a turiban bogarásztam össze, vagy éppen kaptunk is innen-onnan. Viszont az elmúlt években jobban ráláttam a gyerekruhákra, és láttam, micsoda akciók tudnak lenni, csak jókor kell jó helyen lenni.

Ezért már nagyon tudatosan készültem arra, hogy a jó akcióknak - persze kivárva a második trimeszter végét - nem fogok ellenállni.

Így alakult, hogy a helyi pláza egyik fast fashion boltjának nyári akciójában vásároltam már ünnepi dresszt, a kínai rendelős oldalról cukiságos bodyt, és az egyik olcsóbb kategóriájú felkapott üzletláncban pihe-puha takarót és törölközőt is. Jólesett a lelkemnek, hogy otthon lecímkézhettem és belehajtogathattam a dobozkába. Jó volt nézegetni és a hasamhoz próbálni a mini rucikat. A fiúk 48-48 cm-vel születtek, így kezdetben az 50-56-os ruhák is lötyögtek rajtuk. Folyton gondolkodom, hogy vajon ő mennyivel látja meg a nagyvilágot…

Nem mintha a két meglévő fiún nem élhetném ki a fel-feltörő ruhavásárlási szokásaimat, de azért ötévesen már megvan a maguk a stílusa, és ha valóban örömet is szeretnék nekik okozni, akkor biztos, hogy a ninjás mintájút kell választanom.

Az 50-56-os méretű ruhák esetében a legabszurdabb eset azt hiszem, most hétvégén történt meg velem. Az egyik nagyobb szupermarketbe ugrottam be tejért és néhány alapvető élelmiszerért, amikor is a középső sornak becézett piactéren megláttam a világ legcukibb karácsonyi rugdalózóját egy kis sapkával megfűszerezve, és egy bundás téli puha bundazsákot. Ott álltam a lenge nyári ruhámban és a szandimban, és azon gondolkoztam, hogy az előbb még fulladoztam a kinti negyven fokban, és másra sem vágytam, csak valami hűsítőre, most pedig egy téli bundazsákot teszek be a kosaramba, majd veszek ki ... és újra.

Féláron volt mindkettő. Nagyon jó áron. Túl jó áron.

Így végül a kosár ölelésében maradt mindkettő, és hazaérve behelyeztem a többi cukiság közé.

Nagy örömmel mutattam a fiúknak a szerzeményeket, mire ők csak annyit kérdeztek:

„És nekünk mit hoztál?”

Épp előtte jártunk a sportszeróriás áruházban, ahol kaptak egy-egy szandit, így szerencsére egyből tudtam replikázni:

„Ti az előbb kaptátok a szandikat.”

Oh, és ekkor tudatosult bennem, hogy mostantól vagy titokban tartom a vásárlást (amit nyilván nem fogok) vagy nemhogy kettőt, hanem egyenesen hármat veszek.

Bodza
 

A terhesnapló előző részeit itt olvashatod:

Bodza terhesség terhesnapló kismama vásárlás


A mondat, amit soha nem akar hallani egy terhes kismama
Talán ez az a mondat, amit egy várandós kismama - legfőképp az első gyermekével az első ultrahangon - hallani sem akar.
Tovább>>>

Négy hónapos terhesen toltam ki a kocsit a sárból

Nem is gondolkodtam, ezt hívják ösztönnek: ugrottam a kocsi elé és toltam. A fiúk, akik a hátsó ülésen ültek és ujjongtak: „anya kitolta a kocsit”.
Tovább>>>

Öt dolog, ami miatt jó fiús anyukának lenni

„Naaah, és lány lesz, ugye? Két fiú után illene már egy lányt, nem!?” Kiderült: a harmadik baba is fiú...
Tovább>>>

Tudod a gyerekeidet egyformán szeretni?

Most értettem meg az egygyermekes anyuka pár évvel ezelőtti kérdését, aggályát: lehet-e ugyanúgy? Ugyanúgy érezni? Ugyanúgy szeretni?
Tovább>>>

Nincs még gyereked és semmire nincs időd? Hahahaha!

Amikor a gyermektelen fiúrokonom vagy épp ismerősöm arról panaszkodik, milyen fáradt és mi mindenre nincs ideje, már csak nevetek...
Tovább>>>

Hülye kérdések, amikkel a kismamákat fárasztják

Az ikerterhesség alatt, majd később az ikerbabakocsi tologatása közben elég érdekes kérdésekkel, megjegyzésekkel találtak meg.
Tovább>>>

A második terhesség nem olyan, mint számítottam...

A várandósság előtt azt képzeltem, hogy bizony nem hagyom abba a mozgást, és én leszek a zumbacsoport legklasszabb kismamája.
Tovább>>>

Ikrekkel, terhesen autózni tizenórát? Azt azért már nem!

Idén a 15-18 órás autóutat - még - hanyagoljuk, mivel ez már megterhelő lenne a pocakomban növekvő gyermekünknek és ismerem magamat, hogy mennyire aggódnék, hogy biztos most történik majd valami.
Tovább>>>
 

Bodza terhesség terhesnapló kismama vásárlásBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>