Megszülettek a tanév végével kapcsolatos döntések – számolt be Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár egy Facebookra feltöltött videóban.

Nyitnak a bölcsik és az ovik
 

„Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június másodikától visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket, a nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le”

- tájékoztatott az államtitkár.

Marad a digitális oktatás
 

Maruzsa Zoltán azt is elmondta, hogy a digitális oktatás bevált, ezért ez a tanrend június 15-ig, a tanév végéig így marad. A tanév hossza tehát nem változik. Ugyanakkor a tanulók és a tanárok intézményekben történő oktatási célú találkozását engedélyezik: kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartható, amennyiben azok célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, összefoglalása, az esetleges lemaradások miatti felzárkóztatás.

Gyermekek felügyelete
 

Június 2-től már nemcsak a kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában biztosítani kell a gyermekek felügyeletét június 26-ig. Számukra eddig az időpontig biztosítani kell az étkezést is. A nyári szünetre vonatkozó rendre június 29-től állnak át az iskolák. A nyári táborokkal kapcsolatban még zajlik az egyeztetés, erről jövő héten döntenek.

Évzáró, ballagás
 

Arra kérik az iskolákat, idén ne szervezzenek hagyományos, személyes részvétellel járó ballagást és évzárót, kisebb létszámmal, az egyidejű tömeges jelenlétet mellőző módon lehetséges ezek megszervezése. A bizonyítványosztást is hasonló módon érdemes megszervezni – javasolja az államtitkár.

Tünde

KORÁBBI NAPI BESZÁMOLÓINK:

Koronahírek 0514: Lehetnek idén napközis táborok

Koronahírek 0430: Májusban még biztosan otthon tanulnak a gyerekek

Koronahírek 0409: Marad a kijárási korlátozás

Koronahírek 0327: Kijárási korlátozás: mi változik?

Koronahírek 0323: Maszkok, pénzügyi könnyítések, meghosszabbított gyes

Koronahírek 0320: Gyerekek is vannak a fertőzöttek között 

Koronahírek 0319: Pénzügyi mentőcsomag, munkaügyi változások, stb.

Koronahírek 0318: Egyelőre nem lesz kijárási tilalom, de azért maradj otthon!

Koronahírek 0317: Idősek, maradjatok már végre otthon!

Koronahírek 0316: Ne menj be az orvoshoz, ha koronavírus-tüneted van!

Koronahírek 0315: Ne vidd a gyerekedet a játszótérre se!

Koronahírek 0314: És ki vigyáz a gyerekekre?