koronahírek koronavírus Tünde

A mai tájékoztatás szerint június 2-ig még biztosan nem nyithatnak ki az iskolák, így továbbra is digitálisan tanulnak a gyerekek – kinek hogy megy. Vajon mennek még gyerekeink iskolába az idei tanévben?

Elmaradnak a hagyományos ballagások, online búcsúztatják a diákokat
 

A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagásoka középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják az ünnepséget. Az érettségiket jövő hétfőn megkezdik – különböző óvintézkedések mellett. Gulyás Gergely elmondta, a diákok 97 százaléka kíván érettségizni.

Elmaradnak a fesztiválok
 

Idén a fiataloknak a fesztiválozás helyett új szórakozás után kell nézniük, hiszen augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb rendezvények nem tarthatók. Azaz se koncertek, se VOLT, se Balaton Sound, se Sziget Fesztivál nem lesz – hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Budapesten marad a kijárási korlátozás, vidéken eltörlik a rendelkezést
 

A fővárosban továbbra is érvényes az elmúlt hetekben már megszokott kijárási korlátozás (a lakóhelyet csak indokolt esetben hagyjuk el, ésatöbbi), vidéken a kijárási korlátozást eltörlik, lazítanak a szabályokon.

A magánegészségügyi korlátokat feloldják
 

Május 4-től újra nyithatnak a magánegészségügyi intézmények, a közegészségügyi korlátozásokat a későbbiekben, több lépésben oldják fel.

Anyák napja
 

Müller Cecília arról is beszélt a mai sajtótájékoztatón, hogy sokaknak nincs lehetősége az anyák napján kifejezni közvetlenül a szeretetüket. A közös háztartásban élők szerencsések, akik viszont nem élnek közös háztartásban, használják a modern, digitális eszközöket a köszöntésre.

„Ajándékok átadása lehetséges, mert a tárgyakon csak rövid ideig életképes a vírus. Lehet bonbont, virágot adni az édesanyáknak. Ezt könnyíti meg a szerdán meghozott kormánydöntés is, ami a virágüzletek nyitvatartását biztosítja” 

- mondta el az országos tisztifőorvos.

Tünde

KORÁBBI NAPI BESZÁMOLÓINK:

Koronahírek 0327: Kijárási korlátozás: mi változik?

Koronahírek 0323: Maszkok, pénzügyi könnyítések, meghosszabbított gyes

Koronahírek 0320: Gyerekek is vannak a fertőzöttek között 

Koronahírek 0319: Pénzügyi mentőcsomag, munkaügyi változások, stb.

Koronahírek 0318: Egyelőre nem lesz kijárási tilalom, de azért maradj otthon!

Koronahírek 0317: Idősek, maradjatok már végre otthon!

Koronahírek 0316: Ne menj be az orvoshoz, ha koronavírus-tüneted van!

Koronahírek 0315: Ne vidd a gyerekedet a játszótérre se!

Koronahírek 0314: És ki vigyáz a gyerekekre?

Koronahírek 0409: Marad a kijárási korlátozás