koronahírek koronavírus maradjotthon Tünde

Bár sokan abban reménykedtek, hogy a mai bejelentésen arról kapunk tájékoztatást, hogy kijárási tilalmat vezetnek be, a miniszterelnök a mai rendkívüli bejelentésében arról beszélt, hogy az év végéig felfüggesztik a hiteltartozások törlesztését, valamint felsorolta azokat az ágazatokat, ahol adózási kedvezményeket vezetnek be.

„A munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport és a kulturális szolgáltatások, és a személyszállítás területén, és a munkavállalók járulékát is jelentősen csökkentik ezekben a szektorokban.”

Idősek
 

A csapból is folyó kérések, tanácsok, könyörgések ellenére még mindig nagyon sok idős ember utazik tömegközlekedéssel és áll sorba boltokban. Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján így nyilatkozott:

„Aggódunk értük, mert a megbetegedés esetén ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve.”

Talán hasznos lenne, ha a környezetünkben élő idősekkel beszélgetnénk kicsit, és elmagyaráznánk nekik, hogy azért üresek a boltok és vannak kevesen a buszokon, mert mindenki, aki tud, otthon marad a fenekén, maximum sétálni/mozogni megy le a parkokba. Mondjuk el nekik, hogy vegyék komolyabban a járványt, mert ők azok, akik a leginkább veszélyeztetettek. Ajánljuk fel segítségünket, hogy bevásárlunk helyettük, vagy kiváltjuk gyógyszereiket. Csak maradjanak végre otthon!

Fiatalok
 

A tisztifőorvos szerint a fiatalok a szórakozóhelyek zárva tartása miatt házibulikat szerveznek, és arra kérte őket, ne szervezzenek csoportos összejöveteleket, használják erre a digitális kommunikációs csatornákat.

Asztmások
 

Nagylányom asztmás, ezért érdekelt, hogy az asztmásokra nagyobb veszélyt jelent-e a koronavírus. Dr. Kovács Lajos gyermektüdőgyógyász szerint a jól kezelt asztmás betegek nem tartoznak a fokozott kockázatú betegek közé, amennyiben nincs egyéb alapbetegségük vagy immunhiányos állapotuk.

Tünde

KORÁBBI NAPI BESZÁMOLÓINK:

Koronahírek 0317: Idősek, maradjatok már végre otthon!

Koronahírek 0316: Ne menj be az orvoshoz, ha koronavírus-tüneted van!

Koronahírek 0315: Ne vidd a gyerekedet a játszótérre se!

Koronahírek 0314: És ki vigyáz a gyerekekre?