Tegnap egy XV. kerületi gyermek tesztje lett pozitív, a mai hírek szerint pedig újabb gyerekről bizonyosodott be, hogy koronavírusos. Mai hírek röviden.

Számok

A ma reggeli infók alapján eddig a 3007 mintavételből 85 esetben igazolták a koronavírus-fertőzést, hét fő meggyógyult, három idős ember elhunyt. Intézeti karanténban 116 fő van jelenleg. Világszinten a fertőzöttek száma több mint 246 ezer, a halálos áldozatok száma 10 ezer fölött van, míg több mint 86 ezren meggyógyultak a betegségből.

Maradj otthon – különben rengeteg embert lesz súlyos veszélyben

Tömegek halhatnak meg, ha nem tartjuk be az ajánlást. Még időseknek szánt kormányzati videót is készítettek, amelyen a veszélyeket magyarázzák. Napok óta mindenhonnan ezt halljuk, DE akkor MIÉRT NEM TARTJA BE MINDENKI???

Elhalasztják az érettségit?

Sokan úgy vélik, nem lesznek megtartva májusban az idei érettségik. Akár egy hónapot is csúszhatnak a vizsgák, de addig több kérdést tisztázni kell.

Mi lesz a szexszel a koronavírus-járvány idején?

Egy biztos: az egyedülállók, párt keresők ráfáztak. Marad a vibrátor, szigorúan szappanos vízzel tisztítva. Szóba jöhet még a videoszex és az erotikus könyvek olvasása.

Mi az a karantén és mik a szabályok?

A házi karantén szabályairól itt egy hivatalos összefoglaló, itt pedig egyéb tudnivalók olvashatók a karnaténnal kapcsolatban.

Az asztma és a koronavírus

Sokan érdeklődtek, hogy asztmásként nagyobb veszélynek vannak-e kitéve, mint az alapbetegséggel nem rendelkező emberek. A gyermektüdőgyógyász szerint a jól kezelt asztmások nem tartoznak a fokozott kockázati csoportba.

Maradj otthon!

Tünde

Nagylányom asztmás, ezért érdekelt, hogy az asztmásokra nagyobb veszélyt jelent-e a koronavírus. Dr. Kovács Lajos gyermektüdőgyógyász szerint a jól kezelt asztmás betegek nem tartoznak a fokozott kockázatú betegek közé, amennyiben nincs egyéb alapbetegségük vagy immunhiányos állapotuk.

Tünde

KORÁBBI NAPI BESZÁMOLÓINK:

Koronahírek 0319: Pénzügyi mentőcsomag, munkaügyi változások, stb.

Koronahírek 0318: Egyelőre nem lesz kijárási tilalom, de azért maradj otthon!

Koronahírek 0317: Idősek, maradjatok már végre otthon!

Koronahírek 0316: Ne menj be az orvoshoz, ha koronavírus-tüneted van!

Koronahírek 0315: Ne vidd a gyerekedet a játszótérre se!

Koronahírek 0314: És ki vigyáz a gyerekekre?