Engedélyezi a kormány az idén nyáron a napközis táborok szervezését – az ottalvós táborokról egyelőre nem született döntés. Iskola június 2-ig még biztosan nem lesz. Pest megyében is enyhítenek, Budapesttel kapcsolatban később várható döntés a lazítás ügyében. Esküvőket, lagzikat Budapesten nem, mindenhol máshol lehet tartani júniustól, 200 főig. Vidéken megnyílnak a játszóterek. Koronahírek.

Táborok
 

Néhány nappal ezelőtt tettük fel a kérdést Facebook-oldalunkon, hogy ha lennének nyáron táborok, elengednék-e a szülők gyermekeiket. Sokan válaszolták azt, hogy biztosan nem, többen a családi nyaralást is lemondták a koronavírus-járvány miatt:

„Nyaralni sem megyünk, sem strandra, vagy ilyen helyre... Megbeszéltük, hogy maximum bringával elérhető helyre megyünk csak idén, emberektől távol, ki a természetbe... Tópart, erdei ösvény, ilyesmi.”

- írta Tímea.

Többen jelezték viszont, hogy már alig várják a lehetőséget, és minden további nélkül elengedik gyerekeiket táborokba.

„Naná, szegényem már alig várja, majd 2 hónapja gyerek társaság nélkül, nem normális állapot. És természetesen nyaralni is megyünk, nem rajtunk fog múlni.”

- osztotta meg véleményét Eleonóra.

A mai döntés alapján nyáron szervezhetők napközis táborok. Az ottalvós táborokról még nem született döntés, erre várhatóan júniusban kapunk választ.

Oktatás
 

Bár egyes hírek szerint júniusban lehetősége lesz az iskolák újranyitására, június 2-ig mindenképp marad az online oktatás.

Budapesten még nincs döntés
 

Pest megye is megkapta a többi megyére érvényes lazítási lehetőséget, Budapestre vonatkoztatva még nem született döntés.

Vidék
 

A védőtávolság fenntartása továbbra is indokolt, ahogyan az arc eltakarása is, ezeken a jövőben sem változtatnak – hangzott el a kormányinfón. Június 1-től 200 főig rendezhető esküvő és lakodalom, a vendéglátóhelyek megnyithatják a belső, zárt részeket is, ám evésen kívül kötelező a maszkviselés. A parkok és a játszóterek is megnyitnak hétfőtől és a szállodák, panziók is fogadhatnak vendégeket.

Tünde

KORÁBBI NAPI BESZÁMOLÓINK:

Koronahírek 0327: Kijárási korlátozás: mi változik?

Koronahírek 0323: Maszkok, pénzügyi könnyítések, meghosszabbított gyes

Koronahírek 0320: Gyerekek is vannak a fertőzöttek között 

Koronahírek 0319: Pénzügyi mentőcsomag, munkaügyi változások, stb.

Koronahírek 0318: Egyelőre nem lesz kijárási tilalom, de azért maradj otthon!

Koronahírek 0317: Idősek, maradjatok már végre otthon!

Koronahírek 0316: Ne menj be az orvoshoz, ha koronavírus-tüneted van!

Koronahírek 0315: Ne vidd a gyerekedet a játszótérre se!

Koronahírek 0314: És ki vigyáz a gyerekekre?

Koronahírek 0409: Marad a kijárási korlátozás

Koronahírek 0430: Májusban még biztosan otthon tanulnak a gyerekek