Zea terhesnapló terhesség kismama magánrendelés

A mai nappal megkezdtük a 31. terhességi hetet, és a telefonom várandós-applikációja szerint már csak pontosan 70 nap van hátra a szülés várható dátumáig, vagyis a naptár szerinti kiírt napig. A héten történt néhány előrelépés, ugyanis találkoztam a védőnővel, jártunk a kiválasztott kórházban, ahol megejtettük a 30. heti genetikai ultrahangot és megismertük az új orvosomat, aki remélhetőleg most már a végleges lesz, és nem jön közbe semmi váratlan esemény a hátralévő két hónapban...

Ultrahang
 

Hétfőre volt időpontom a genetikai ultrahangra, amit természetesen ezúttal is ugyanolyan izgalommal vártam, mint a korábbiakat, viszont most egy kis félelem is vegyült az izgatott várakozásba. Utoljára ünnepek előtt láttuk a babát, azóta eltelt már közel négy hét, és az elmúlt hetek cukorproblémáinak és a szokásosnál több szabadidőmnek köszönhetően sikerült jó néhány internetes rémtörténetbe belefutnom cukorbeteg kismamák túlméretes kisbabáiról, magas születési súlyokról és lehetséges szervmegnagyobbodásokról. Úgyhogy kis túlzással élve köszönés helyett az első kérésem az volt az ultrahangot végző szonográfushoz, hogy azonnal nézzük a becsült súlyt és a méreteket!

Ő szerencsére nagyon megértő és alapos volt, a kislábujjától a feje búbjáig végigmérte a kisfiunkat. A gép szerinti becsült súly pontosan 1640 gramm lett. Eszerint csak néhány nappal jár a számított magzati kora előtt, de a szonográfus szerint ez a kis súlytöbblet is leginkább a csontok súlyából adódik, ugyanis – ahogy már korábban is kiemelték – a combcsont és a felkarcsont hosszú, ez teljes mértékben genetika, remélhetőleg szép magas fiam lesz. Úgyhogy máris felülírtam magamban a szükséges újszülött méretű kisruhák számát.

Hízás
 

Szerdán a védőnő jött hozzánk, az időpontot még hetekkel korábban egyeztettük. Akkor még azt sem tudtam, hogy ezúttal már az új lakásban fogom őt fogadni, de szerencsére egy nappal korábban eszembe jutott megüzenni neki, hogy nehogy a régi címre menjen, mert ott nem biztos, hogy talál már kismamát... Átbeszéltük a babakelengye tételeit és megállapítottuk, hogy január első hetében maximálisan behoztuk a lemaradást, és lassan szinte mindent kipipálhatunk a listáról. Megdicsért, amiért nem híztam túl sokat, bár emellett a diéta mellett nehéz is lenne. Hat hete derült ki a cukorproblémám, azóta tartom a szénhidrát-diétát, és ebben az időszakban összesen két kiló plusz jött rám. Egyre inkább úgy tűnik, hogy felesleges volt a terhesség elején a kezdeti gyors súlygyarapodás miatt izgulni. Az egészen biztos mondjuk, hogy ha nem kellene diétáznom, akkor legalább a duplája lenne az elmúlt másfél hónap pluszsúlya.

Mit vigyünk a szülőszobára?

Zea terhesnapló terhesség kismama magánrendelés


Szülésznőként íme, néhány tanács, hogy mit vigyünk a szülőszobára, mi legyen a kórházi csomagban.

Tovább>>>

Csúszott a rendelés
 

Csütörtökön végre eljött a nap, hogy találkozhattunk a legújabb kiválasztott orvosommal, aki immáron a harmadik név a kiskönyvemben, de tény, hogy a férjemet sem elsőre sikerült kiválasztanom... Délután három órára volt időpontunk az orvoshoz, de amint megérkeztünk, már közölte is az asszisztens, hogy „van egy kis csúszás”.... Rendben, de mégis körülbelül mennyi? Háromnegyed órát mondott. Kissé ki voltunk számolva az idővel, a férjemnek mennie kellett tovább egy fontos találkozóra, úgyhogy nagyon izgultam, hogy a beharangozott 45 perc tényleg 45 perc legyen. Természetesen nem így történt. Ahogy letelt az idő, gondoltam rákérdezek, mégis hol tartunk...

Az asszisztensek nagyon készségesek voltak, és gyorsan össze is számolták nekem, hogy már csak négy kismama van előttem a sorban. Itt eldöntöttük, hogy a férjem elmegy, megpróbálja a lehető leggyorsabban elintézni a dolgát, és visszajön, mire én várhatóan sorra kerülök. Innentől egy 180 fokos fordulattal már azon izgultam, hogy csak nehogy az én sorszámom következzen... Végül mintegy két óra várakozás után, tíz perccel a férjem visszaérkezése után behívott a doktor úr. Csak 15 percet beszélgettünk, de ennyi bőven elég is volt, hogy feledtesse az elmúlt két órás várakozás miatti mérgünket, és biztosítson afelől, hogy a lehető legjobban döntést hoztam az orvosváltással. Korábban a tervezett császármetszés miatt nem volt fő szempontom a szimpátia, vagy, az hogy összhangban legyünk az orvossal, úgy voltam vele, hogy ezt a rutinműtét barátkozás nélkül is el fogja tudni végezni szinte bármelyik orvos... de ő felülírt mindent.

Ő az igazi
 

Körülbelül olyan érzés volt megtalálni, mint másfél éve a menyasszonyi ruhámat: ránéztem, és tudtam, hogy ő az igazi. A férjemmel is rögtön megtalálták a közös hangot, és most először éreztem azt, hogy valóban jó kezekben vagyok. A konzultáció után felmentünk egy emeletet és megnéztük a fekvőbeteg osztályt. Körbevezettek, ismertették a lehetőségeket és feltételeket, valamint megnézhettünk egy családi szobát is. Maximálisan elégedett voltam a látottakkal, minden teljesen új, barátságos és professzionális. Csak betöltött 35. terhességi hét után tudunk szerződni, de nem kérdés, hogy itt szeretném világra hozni a kisfiamat. Hab a tortán, hogy ottlétünk alatt láthattam egy valószínűleg néhány órás újszülött picibabát is. Csodás érzés volt, főleg azzal az a tudattal, hogy az én pocakomban is van egy hasonló, már csak néhány hét és végre találkozhatunk.

Zea

Zea terhesnapló terhesség kismama magánrendelésA terhesnapló előző részei itt olvashatók:

Egyszerre váltottam ki a vetéléscseppet és a terhesvitamint
Genetikai teszten derült ki a baba neme
Megrendeltük a császármetszést
20. hét: Nem lesz kész a házunk a terhesség végére
21. hét: Fekete foltokat láttak a babám fején az ultrahangon
22. hét: Várandósan sem mondok le a mozgásról
23. hét: Álmodozó halak vagy faltörő kos legyen a babám?
24. hét: A babavárás még nagyobb lehúzás, mint az esküvőszervezés
25. hét: Igazam lett: baj van a cukrommal 
26. hét: Számolom a szénhidrátokat
27. hét: A terhesség legrettegettebb kérdése
28. hét: Beszippantott a kismamadivat
29. hét: Hetekkel a szülés előtt kell orvost váltanom?
30. hét: Nem bírtam ellenállni a kürtős kalácsnak. Megszívtam...

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>