Vemhes Tevelány terhesség kismama

A 32. hét nálunk alapvetően a pihenésről és a családi napokról szólt, ugyanis megint sikerült rohangálni a különböző családtagokhoz, illetve ez esetben hozzánk is jöttek. Emellett megvolt a 30-32. heti ultrahang is. Na, meg az ember kedvenc programja: társasházi közgyűlés.

Családi napok II.
 

Valahogy a család egyes tagjai mindig a hét vége körül kívánnak minket köreikben látni, így péntek-szombat-vasárnap a családlátogatásokkal telt. Eredmény: egy születésnap megünnepelve, öt tonna (komolyan öt tonna! én is azt hittem, hogy ez a megjelölés csak a hatalmas mennyiségre irányuló túlzást jelenti, de nem!) fa felvágása férjem által, majd nagy családi ebéd. Utóbbi legjobb része az egyik családtag által készített húsleves volt, amelyet imádok, és amiből még csomagoltak is nekem! A húsleves a világ egyik legjobb étele, feltéve, ha édesanyám vagy testvére készíti.

A családozásnak még egy előnye volt – főleg a bababútorok körében – megkaptuk a kiságyat kókuszmatraccal és két lepedővel! Tehát már ezek is megvannak, és már csak egymillió dolog maradt, amiket be kell még szerezni.

Társasházi közgyűlés: életveszély kontra árnyékoló fa
 

A társasházban, ahová nemsokára visszaköltözünk, megtartásra került az éves közgyűlés, amelyre én minden esetben több-kevesebb lelkesedéssel járkáltam. Most több lelkesedéssel, ugyanis oda tudtam érni időben, és át tudtam nézni az anyagokat. És felkészülten, a társasházi törvénnyel, illetve az alapító okirattal és a szervezeti és működési szabályzattal indultam neki az egyik „kedvenc” szórakozásomnak: vitatkozás a banyákkal.

A jelenlegi vita tárgya az volt, hogy miket is újítsunk fel az igen magas közös költséggel rendelkező, de rendkívül kevés megtakarítással rendelkező kis büdzsénkből: gázvezetékcsere (életveszélyes), omló és rohadó erkélyek (életveszélyes) VAGY vágjuk ki az árnyékoló fát (hátsó udvarban van és nem magas, nem árnyékol), illetve a lépcsőházban lévő ablakokat cseréltessük ki (hideg vaaaaaaaaan). Tekintettel arra, hogy a banyáknál hangosabban tudtam érdekeket érvényesíteni, így gázvezeték és erkély következik, utána marad a fa. Az ablakok kibírják a következő évig. Legalábbis most pénz nem lesz rájuk, az biztos.

30-32. heti ultrahang
 

Ezen a héten került még sor a várva várt 30-32. heti ultrahangra, amelynek során megfelelő géppel vizsgálták a Tevebabát és mérték le több paraméterét. A helyzet Nyugaton változatlan: minden megfelelő, hosszú és vékony gyerek lesz. Ami nagyon tetszett: hajnalok hajnalára lettünk behívva, és hajnalok hajnalán végeztünk is. Mármint reggel hét előtt már lement a vizsgálat, és ebben az időben már alvajártunk ki a parkolóba. Meg is jegyeztük viccesen, hogy legalább parkolást nem kellett fizetni!

Nem is tudom, hogy lesz ebből reggel majd császármetszés: reggel hétre kell becsekkolni a kórházba. Az oké, hogy mi alvajárunk, de az orvosok reméljük, nem fognak. Bár mindenki nagyon frissnek tűnt, kivéve a várandós kismamák és mellettük alvó arccal telefont nyomkodó párjuk…

Vemhes Tevelány

Vemhes Tevelány terhesség kismamaA SOROZAT EDDIGI RÉSZEI:

Hisztamin-túlérzékenyen lettem terhes
Nincs olyan nőgyógyász, aki értene a betegségemhez
Pánikba estünk a macskakarmolástól
Szanaszét szurkálták a karomat
A szaloncukortól fetrengtem
Terhes vagyok, nyafogok
Magányos vagyok és unatkozom: terhesség otthon
A kismama finn metálkoncertre megy
Annyiba kerül egy babakocsi, mint egy használt autó
Hullámvasúton a hormonrendszerem

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>