18. hét

Az elmúlt hét nagyon gyorsan és kifejezetten jól telt. Lassan érkezik a tavasz is hozzánk, úgyhogy ez is nagyot lendít a kedvemen. Reggelente már az ébresztő mellé társulnak a napsugarak, valamint egyre több madárcsicsergést is hallani.

Szülinapok
 

Amint említettem már, múlt héten volt a férjem szülinapja, és mondhatni, sokkal jobban sikerült minden meglepi, mint ahogy én azt gondoltam volna. Nagyon örült mindennek, és nem győzte köszönni, hogy ennyire különlegessé tettem e jeles napot.

A hétvégén egy újabb születésnapot ünnepeltünk, az egyik ismerősünk kislánya töltötte az egy évet. Egy nagyon szűkkörű összejövetel keretein belül köszöntöttük fel a kislányt.

Ilyenkor, miután kisgyerekes ismerősökkel találkozunk, mindig meghatódom egy picit a lelkem mélyén, mert a férjem annyira szépen és aranyosan bánik a gyerekekkel. Önfeledten játszik velük, és annyira kedvesen, meg gondoskodóan viszonyul hozzájuk. Ilyenkor mindig még biztosabb vagyok abban, hogy nagyon jó apa válik majd belőle és nagyon várom már, hogy majd a mi kisbabánkkal is csodálhassam őket.

Mikor mozdul meg?
 

Mivel beléptem a 18. hétbe, türelmetlen vagyok már, hogy érezzem az első mozgásokat. Tudom, hogy ez még eltarthat egy ideig, de annyira jó lenne már érezni a babát ott bent. Zenét szoktunk esténként tenni neki, meg néha hangosan énekelgetek napközben, hátha úgy dönt, hogy ad ezekre egy kis jelet.  

Visszatérve a hétvégi szülinapra, hosszú idő után kimerészkedtem én is, hogy ajándékot vásároljunk a kicsinek. Eddig online vásárlással oldottam meg mindent, ami nem kaja, de mivel újranyíltak az üzletek, úgy döntöttem, hogy most én is megyek. A nagybevásárlásokat a férjem intézi már hónapok óta, és az továbbra is így marad.

Megnőttek a melleim
 

Na, de ha már mentem én is vásárolni, akkor természetesen magamnak is kellett vennem ezt-azt. Ledöbbenve konstatáltam, hogy a két mérettel nagyobb kupájú melltartó is épphogy jó, de ha ez a növekedés így folytatódik, akkor nemsokára még eggyel nagyobbat kell, hogy beszerezzek. Eddig használtam a régieket, de már nagyon kényelmetlenek kezdtek lenni, és nem is álltak sehogy. Annak tudatában voltam, hogy nőttek a melleim, na, de hogy ennyit, arra nem gondoltam volna.

Továbbra is azt vallom, hogy nagyon jó a home office, több szempontból is. Ide tartozik mindenképp az, hogy kényelmes ruhákban lehetek egész nap. Sokkal jobb érzés a vékony, puha itthoni ruhákban lenni, mintsem azokban, amikben mások előtt mutatkoznék. Péntekenként van lehetőségem kicsípni magam arra a rövid időre, amit bemegyek az irodába, és kb. ennyi elég is most nekem, ahhoz, hogy jólérezzem magam.

Jó a távmunka
 

Úgy érzem, a stresszes helyzeteket is jobban kezelem távmunkában dolgozva. Erre a hétre is rengeteg nagyobb projekt lezárása van tervben, különböző nagyobb ügyfelekkel való tárgyalások várnak rám, valamint még az éves kiértékelésem is most lesz. Máskor sokkal jobban stresszeltem magam ilyen helyzetekben, de most valahogy egész jól kezelem mindezt.

Miután lejár a szokásos munkaprogram, türelmetlenül várom már, hogy a férjem is hazaérjen. Nagyon örülök, hogy kezdenek nyúlni a napok, és nincs már sötét, mire megérkezik. Ilyenkor vacsorázunk egyet, elmeséljük, hogy kinek hogy telt a napja, esetleg filmezünk, vagy társasjátékozunk. Majd indulunk az esti sétánkra.

Esti séta macskával
 

Újabban csatlakozott hozzánk egy hatalmas macska. Mivel csendes, nyugodt helyen élünk, rengeteg macska van a környéken, és mind nagyon bátrak is. Először pár hete találkoztunk vele, és én mivel enyhén szólva is nagy állatbarát vagyok, persze, hogy megsimogattam, mikor láttam, hogy ő is nyitott erre.

Csak ennyi kellett neki, ezután minden este kint volt és várt minket. Miután meglát, nyávogva üdvözöl, elvárja a szokásos simogatást, és azután elkísér minket a sétánkra. Ezt követően hazáig kísér, majd miután belépünk az épületbe, ő is szépen hazamegy.

Szétnéztünk már nappal is a környéken, és olyankor sosem látjuk, mindig csak este jelentkezik. Már teljesen a sétánk részévé vált, hogy van egy szeretnivaló szőrös kísérőnk. Adtunk neki nevet is, és így járjuk esténként a szokásos köröket.

Zserbó

Zserbó terhesnaplójának előző részeit itt találod:



A hatodik teszt után mondtam el a férjemnek, hogy gyerekünk lesz

6. hét: Anyukám nagyi lesz, nem mama

9. hét: Rosszul vagyok a kávé szagától

10. hét: A véremmel együtt az életemet is kiszívják belőlem

11. hét: Elkerülhetetlen volt a terhesnadrág-vásárlás

12. hét: Betemetett minket a hó, február végéig minden zárva marad

13. hét: A járványveszély alatt is kötelező bejárni a munkahelyemre

14. hét: Mindent bevetettem, hogy elmúljon a fejfájásom

15. hét: A szülés előtt nyolc héttel abba kell hagyni a munkát

16. hét: Nem látta még a babánkat a férjem

17. hét: Ijesztő hangulatingadozásaim vannak