Már a poszt elején szeretném leszögezni, hogy nagyon szeretek kismama lenni, élvezem a várandósságot és azt, hogy most a kilenc hónap alatt a testem egy új formát vesz fel annak érdekében, hogy egy új életet juttasson közénk. Szeretem most is, és szerettem úgy is, hogy néhány éve még a nyár közepén voltam várandós ikrekkel egy légkondi nélküli panelban, és ennek ellenére vágytam rá, hogy újra eljöjjön ez az állapot.

Mert ez csak egy átmeneti állapot, amit nem is mindenki tapasztalhat meg. A férfiak egyáltalán nem. És sajnos sok olyan nő is van, aki vágyna rá, de mégsem kerülhet ebbe a helyzetbe. Ezért bármilyen elszálltan is hangzik, mégis kijelenthetjük, hogy áldott ez az állapot.

De! Olyan ez, mint a fagyizás is: hiába csodálatos, hiába vágyod, hiába kapod meg, amikor belenyalsz, és egyszer csak belejajdul a fogad, mert hideg, vagy csöpögni kezd a ruhádra, mert olvad vagy összetörik a tölcsér alja... Akkor mégis a hátad közepére kívánod.

Szóval igen, bizony, ennek is vannak nehezebb percei, amikről lehet és kell is beszélni, mert a kimondott vagy éppen leírt szavak után megkönnyebbül az ember. Ezt szubjektív módon és némi humorral kívánom kiadni magamból, tehát kérem a Kedves Olvasót, ne vegye véresen komolyan azt, amit leírva lát. A lista azt tartalmazza, amit most 33 hetesen érzek itt a kánikulában, úgy, hogy a hatéveseim is még itthon téblábolnak, és úgy érzem, nem vagyok a helyzet magaslatán.

Miből tudhatod, hogy már a harmadik trimesztert koptatod?

  • Amikor a kedvenc elfoglaltságod a fekvés lesz – ami a lehető legrosszabbul érint a kilenc hónap alatt, hiszen Te  vagy az, aki mindig valamit csinálsz – általában többet is egyszerre –, és nem szeretsz csak úgy tétlenkedve feküdni…
  • 10 percig keresed a megfelelő pozíciót az ágyban vagy a kanapén, teszed a párnákat, a szoptatós párnát, a szőrmés párnát és a takarót magad köré, kiékelve a pocakodat és a cicidet, de úgy, hogy közben ne csak neked, hanem a babának is megfelelő legyen
  • miután megvan a póz, élvezed 5-10 percig, majd a baba heves rúgásokkal reklamál, és kezdhetsz új pozíció kutatásába
  • vagy éppen jelzi a hólyagod, hogy megint pisilni kell, ezért hiába találtad meg a pózt, fel kell kelned
  • elkezdesz takarítani, de amikor az alsó polchoz jutsz, szólsz az egyik fiadnak, hogy azt ő jobban eléri
  • egy hipermarketben vásárolva arrébb tolod a festékes bödönöket, hogy le tudj ülni a raklapra öt másodpercre, reménykedve, hogy senki nem lát meg
  • mosogatni csak oldalt állva tudsz, de amúgy az étel kevergetése is hasonló kihívást jelent
  • pont ezért inkább hanyagolod a komolyabb főzéseket, és rendelsz, vagy beültök valahová, ahol menüzni lehet, illetve hétvégén rokonlátogatóba mentek – ahol amúgy is ebéddel várnak.
  • végre lenne időd könyvet olvasni, de nincs az a póz, ahogy kényelmes a könyvet vagy az újságot tartani a kezedben
  • végre lenne időd bármire is, de nincs már energiád
  • annyi mindent kívánsz, de olyan kicsi a gyomrod kapacitása, hogy nem tudsz enni…
  • a nap 24 órájában szakad rólad a víz, és ezzel egy időben ki is vagy száradva.

Ti mivel bővítenétek a listát?

A terhesnapló előző részeit itt olvashatod:



A mondat, amit soha nem akar hallani egy terhes kismama
Talán ez az a mondat, amit egy várandós kismama - legfőképp az első gyermekével az első ultrahangon - hallani sem akar.
Tovább>>>

Négy hónapos terhesen toltam ki a kocsit a sárból

Nem is gondolkodtam, ezt hívják ösztönnek: ugrottam a kocsi elé és toltam. A fiúk, akik a hátsó ülésen ültek és ujjongtak: „anya kitolta a kocsit”.
Tovább>>>

Öt dolog, ami miatt jó fiús anyukának lenni

„Naaah, és lány lesz, ugye? Két fiú után illene már egy lányt, nem!?” Kiderült: a harmadik baba is fiú...
Tovább>>>

Tudod a gyerekeidet egyformán szeretni?

Most értettem meg az egygyermekes anyuka pár évvel ezelőtti kérdését, aggályát: lehet-e ugyanúgy? Ugyanúgy érezni? Ugyanúgy szeretni?
Tovább>>>

Nincs még gyereked és semmire nincs időd? Hahahaha!

Amikor a gyermektelen fiúrokonom vagy épp ismerősöm arról panaszkodik, milyen fáradt és mi mindenre nincs ideje, már csak nevetek...
Tovább>>>

Hülye kérdések, amikkel a kismamákat fárasztják

Az ikerterhesség alatt, majd később az ikerbabakocsi tologatása közben elég érdekes kérdésekkel, megjegyzésekkel találtak meg.
Tovább>>>

A második terhesség nem olyan, mint számítottam...

A várandósság előtt azt képzeltem, hogy bizony nem hagyom abba a mozgást, és én leszek a zumbacsoport legklasszabb kismamája.
Tovább>>>

Ikrekkel, terhesen autózni tizenórát? Azt azért már nem!

Idén a 15-18 órás autóutat - még - hanyagoljuk, mivel ez már megterhelő lenne a pocakomban növekvő gyermekünknek és ismerem magamat, hogy mennyire aggódnék, hogy biztos most történik majd valami.
Tovább>>>

A hőségriadóban karácsonyi szettet vettem. Bundazsákkal
A legnagyobb kánikulában vettem téli bundazsákot és karácsonyi szettet. Akciós volt!
Tovább>>>

Másfél órát pózoltam a levendulamezőben
Készültek képek csak rólam is és a családunkról minden létező felállásban is: csak kettőnkről a férjemmel, csak a Srácokról kellékkel, stb.
Tovább>>>

Terhes vagyok, meddig dolgozzak még?

​Fontos kérdés foglalkoztat mostanában. A szabadság ideje alatt is sokat gondolkodtam ezen: meddig dolgozzak még? A nagy fejtörés eredménye: sok a pro, sok a kontra.
Tovább>>>

Az ikreknek dupla babakelengye kell? Na nem!

Sok esetben nem éreztem indokoltnak a dupla kelengyevásárlást. Például azt, hogy külön körömvágó szettet vegyek nekik...
Tovább>>>

Kórházi rohamcsomagot kerestünk az éjszaka közepén

Éjszaka görcsöltem, hívtam az orvosomat, aki a panaszaim alapján azt mondta, azonnal induljunk a kórházba.
Tovább>>>

Láttam az ultrahangon, ahogy az ikerbabám pisil
24 hetesen mentünk babamozizni, ahol nem a mérésen volt a hangsúly, viszont olyan izgalmas életképekbe nyerhettünk bepillantást, mint abba, hogy egyikük éppen pisil.
Tovább>>>

Terhesen szöktem meg a férjemmel

Úgy gondoltam, néhány napra megszökhetünk kettesben a férjemmel, így utószülinapi/névnapi ajándékként elutaztunk Svédországba.
Tovább>>>

Más anyukák ilyen pocakkal már szülni mennek

A pocakom előre olyan hatalmas gombóc, hogy bárkivel találkozom, azt hiszi, most fogok szülni.
Tovább>>>

Teljesen kiütött a kismamajóga

A kismamajóga után egész nap kiszáradva éreztem magam, folyamatosan ittam, ezen kívül pedig olyan voltam, mint egy kemotoxos légy.
Tovább>>>