A héten szabin vagyok. Egész héten. Hosszú idő óta végre egy egész hét itthon. Vagyis fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem munkával telik a hét, hiszen itthon nem sokat vagyok/leszek.

Erre a hétre komolyabb kirándulást nem terveztünk, csak egy-egy napos kiruccanásokat, rövidke strandolást a fiúkkal, és igyekeztem erre a hétre időzíteni sok fontos elintézendő tennivalót is: fodrász, kozmetikus, védőnő, cukorterheléses vérvétel, nőgyógyásznál látogatás, terhesgondozó felkeresése, családlátogatás, barátnőzés, egy estés zenei fesztivál és egy kismamafotózás is.

Tudom, megoszlanak a vélemények a kismamafotózásról. Én a fiúkkal is szerettem nyomon követni a testem alakulását, és ezt most sem hagytam volna ki. Igyekszem minden héten készíteni képet ugyanabban a ruhában, ugyanabban a pózban, és már nagyon várom, mi áll össze belőle a végére.

Egy kedves ismerősöm néhány hete megosztotta, hogy szedd magad levendula akció várható a munkahelyén, és egyből beindult a fantáziám, és riasztottam a sógornőmet is. Ő a szülés előtt egy fotósnál dolgozott, és szeretné a továbbiakban ő is fotósként folytatni. Ezért felkerestem őt az ötletemmel: szerzek egy csodálatos helyszínt, és ő nyugodtan fotózzon minket minden irányból. Neki jó referencia lesz a jövőre nézve, nekem pedig öröm, mivel magunkról nem tudnék képeket készíteni szabadtéren. Mivel kreatív emberek vagyunk, így tudtam, hogy rossz ebből nem sülhet ki. Szabad kezet adok neki, de mivel én magam is imádok fotózni, így készüljön, hogy lesznek ötleteim is.

Amikor a fiúkkal voltam várandós, gyönyörű pipacsmezőn készültek rólunk fotók, és szerettem volna most is egy hasonló kültéri megörökítést a pocakom ezen fázisában. A Srácokkal a 22. héten, most a 25. héten mentünk ki a szabadba fotózkodni egyet. Nem szerettem volna ugyanolyan környezetbe helyezni, hiszen ez most egy másik terhesség, így nagyon örültem, amikor megláttam a fotót a végeláthatatlan levendulamezőről. A ruhákat gyorsan összeválogattam, kellékek, ötletek a garabóba kerültek, és megrendeltem a jó időt. A kedves ismerősömnek nem lehetek elég hálás, hiszen nagy örömmel fogadott minket, szabad bejárást adott a virágosba, és hagyta, hogy zavartalanul alkossunk.

A legnagyobb meglepetés akkor ért, amikor begördültünk a kapun, és bal kéz felől megláttuk a lila mezőt, majd az út jobb oldalán egy sárga virágrengeteget is. Itt is gyönyörű képeket sikerült készítenünk a szikrázó napsütésben.

A fiúk - és köztük a férjem is – nagyon hősiesen viselte a körülbelül másfél órán át tartó pózolgatást.

Készültek képek csak rólam is és a családunkról minden létező felállásban is: csak kettőnkről a férjemmel, csak a Srácokról kellékkel, ami arra utal, hogy nagytesók lesznek, készültek képek, ahol csak velem vagy éppen az apukájukkal vannak, és persze négyesben, vagyis helyesebben fogalmazva: ötösben is. Gyönyörű időnk volt, szikrázó napsütés, a felhőknek hírük sem volt csak néha támadt fel a szél, hogy a hajunkba kapjon. És persze nem csak a már pocakon kívül lévő Srácok, hanem a még pocakban lakó kismackó is nagyon jól viselte a délelőttöt.

A képekből már kaptam ízelítőt és ezeket látva, minden egyes nyári izzadságcseppet megértek.

Bodza

A terhesnapló előző részeit itt olvashatod:



A mondat, amit soha nem akar hallani egy terhes kismama
Talán ez az a mondat, amit egy várandós kismama - legfőképp az első gyermekével az első ultrahangon - hallani sem akar.
Tovább>>>

Négy hónapos terhesen toltam ki a kocsit a sárból

Nem is gondolkodtam, ezt hívják ösztönnek: ugrottam a kocsi elé és toltam. A fiúk, akik a hátsó ülésen ültek és ujjongtak: „anya kitolta a kocsit”.
Tovább>>>

Öt dolog, ami miatt jó fiús anyukának lenni

„Naaah, és lány lesz, ugye? Két fiú után illene már egy lányt, nem!?” Kiderült: a harmadik baba is fiú...
Tovább>>>

Tudod a gyerekeidet egyformán szeretni?

Most értettem meg az egygyermekes anyuka pár évvel ezelőtti kérdését, aggályát: lehet-e ugyanúgy? Ugyanúgy érezni? Ugyanúgy szeretni?
Tovább>>>

Nincs még gyereked és semmire nincs időd? Hahahaha!

Amikor a gyermektelen fiúrokonom vagy épp ismerősöm arról panaszkodik, milyen fáradt és mi mindenre nincs ideje, már csak nevetek...
Tovább>>>

Hülye kérdések, amikkel a kismamákat fárasztják

Az ikerterhesség alatt, majd később az ikerbabakocsi tologatása közben elég érdekes kérdésekkel, megjegyzésekkel találtak meg.
Tovább>>>

A második terhesség nem olyan, mint számítottam...

A várandósság előtt azt képzeltem, hogy bizony nem hagyom abba a mozgást, és én leszek a zumbacsoport legklasszabb kismamája.
Tovább>>>

Ikrekkel, terhesen autózni tizenórát? Azt azért már nem!

Idén a 15-18 órás autóutat - még - hanyagoljuk, mivel ez már megterhelő lenne a pocakomban növekvő gyermekünknek és ismerem magamat, hogy mennyire aggódnék, hogy biztos most történik majd valami.
Tovább>>>

A hőségriadóban karácsonyi szettet vettem. Bundazsákkal
A legnagyobb kánikulában vettem téli bundazsákot és karácsonyi szettet. Akciós volt!
Tovább>>>

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>