apa halál gyász Tünde

Ma hét éve mentél el erről a világról. A szívemben örökké ott maradsz, és hálával, szeretettel gondolok rád. Igen, néha sírok is… Rendszerint a karácsonyi készülődés közben, amikor egyedül vagyok, hallgatom az István, a királyt, amiben szerepeltél… Tudom, kikapnék tőled, hogy miért bőgöm dagadtra a szemeimet a karácsonyi vacsi előtt. Furcsa érzés, mert pont azért sírok, mert hiányzol, közben meg úgy érzem, hogy akkor igazán közel vagy… Tudod, mennyi minden történt hét év alatt?

Család
 

Nézd, apu, a legnagyobb unokád már harmadikos gimnazista, vannak tervei, céljai, szerelmes és boldog! A középső nemrég kezdte a kamaszodást, de ahogy tanítottad, kellő humorral kezelem a helyzetet. A legkisebb még mindig égetően rossz, de már javul, idén nem rajzolt fütyit a táblára (és máshova sem). Mennyi huncutságot tudott volna tőled tanulni! De ígérem, átadok neki minden infót, amit tőled tanultam! Anyuval szinte minden nap kommunikálunk, és Mattival is jóban vagyok. Neki is rettentően hiányzol. Ahogy nagymamának is, vele is gyakran beszélek, hamarosan meglátogatjuk a dédunokákkal.

Párkapcsolat
 

Képzeld, apu, néhány héttel a halálod után ismerkedtem meg egy pasival, ő is László, mint te… Valld be, hogy te küldted őt nekem! Téged látlak a mozdulataiban, a cselekedeteiben, a szóhasználatában, és sokszor úgy érzem, a te tanácsaidat hallom az ő száján keresztül. Megtanultam, milyen egy jó párkapcsolat, az egymás tisztelete, az összetartozás. Boldog lennél, ha látnál minket.

Munka
 

Még mindig csinálom a Bezzeganyát. Rettentően hálás vagyok az olvasóknak, a követőknek, hogy ilyen fantasztikus közösség állt össze! Tuti megosztanád a Facebook posztjainkat, és ahogy ismerlek, kommentelnél is ezerrel. Van persze „rendes munkám” is: korábban főszerkesztő voltam egy digitális magazinnál, most interjúkat készítek, cikkeket írok, közösségi médiát menedzselek már két éve. Amikor dolgozni megyek, szinte a házatok előtt vezet el az utam. Mindig eszembe jut, hogy egy jobb kanyar, és már ott is lennék, te pedig csinálnál egy teát, és kapnék a darált, sós paprikádból is. Vinnék neked ólomlapot, megmutatnád az újonnan készült patkolt tojásaidat, és elmesélnéd, mi volt a piacon…

Állatok
 

Emlékszel, hogy szeretted Elike cicáját? Képzeld, most már három macskám van! Mennyire szeretnéd, ha az öledben aludnának! Sőt, már kutya is állt a házhoz, sokszor eszembe jutsz róla is. Nem felejtettem el Archibaldot, az angol vizslát, akivel naponta róttad a Hajógyári-sziget poros útjait.

Egészség
 

Évente járok kontrollra, minden leletem tökéletes, kilencedik éve nem újult ki a mellrákom. Odafigyelek magamra és mindent megteszek, hogy egészséges maradjak.

Programok
 

Tuti csuklasz tavasztól őszig a horgász-szezonban! Ahogy ülök a tó partján, lógatom a botot, csend van, szél se rezzen… van idő emlékezni. A gyerekkoromra, hogy hány helyen voltunk együtt pecázni, a gomolya sajtra, amit egyszer magunkkal vittünk, amikor elhagytam anyu féltett babáját, amikor beleléptem a tábortűz még parázsló hamujába, te pedig a nyakadban cipeltél a vasútállomásig… Egyedül fogom ki a kétkilós pontyot, a kilenckilós amurt, és néha úgy érzem, haragszom rád. Bakker, miért haltál meg? Itt kellene lenned velünk! A hőségben árnyat adó fák alatt, kezedben egy korsó jéghideg csapolt sörrel, fél szemed a pecaboton, és mesélnéd a vicces sztorikat, főznénk a halászlét, vagy feküdnénk a függőágyban és elnyomna az álom. És mennyi mindent tudnánk együtt csinálni!

Utazás
 

Utazásmániámat is tőled örököltem. Te bejártad a világot, és azt tanácsoltad, menjek, utazzak, lássak minél többet a világból. Jelentem, szót fogadtam! Amennyit csak tudok, utazom, és már a barátaimat is megfertőztem.

Barátok
 

Mindig szeretted és elfogadtad a barátaimat. Sajnálom, hogy már nem ismerheted azokat, akikkel az elmúlt években alakult ki barátság, mindet imádnád! Tudod, mekkora utazós csapatunk lett? Jöhettél volna velünk sörözni Brüsszelbe, felfedezni Grúzia hegyeit, Izland vízeséseit, Provence levendulamezőit… Énekelhetted volna a Nád a házam tetejét a szokásos év eleji baráti disznóvágáson, te lennél mindenhol a díszvendég.

De tulajdonképpen így is mindig, mindenhol velem vagy. A szívemben. Néha beszélek hozzád félhangosan is. Látod, apu? Minden rendben van. Ma este fogom az én Lászlómat, elmegyünk a kedvenc romkocsmánkba, és iszunk egy csapolt sört az emlékedre. Lehet, hogy kettő lesz, és lehet, hogy egy picit pityeregni fogok. Ne haragudj érte.

Szeretlek!

Tünde

Gyász...

Örökké bánni fogom, hogy nem ölelhettem meg halott kisfiamat

Engedd a gyermekedet is gyászolni!

A papát elvitték az angyalok

Megígértem a kórházi ágyadnál, hogy rendben lesz minden

Miért nem beszélünk végra a halálról?