37. hét

A napok teljesen egybefolynak. Hétfő van? Nem, szerda. Vagy csütörtök? Az órák is csak pörögnek egymás után. Ébredés után kettőt pislogok és máris délután van, lehet menni a nagyokért az oviba. Megint kettő pislogás és máris alvásidő. Sokszor a férjem emlékeztet, hogy programom van, ilyenkor csodálkozva nézek rá, mégis milyen program?! Oh, tényleg, jó, hogy mondod… De az elmúlt hónapok összessége is ilyen szempillantás alatt eltűnő volt. Tisztán emlékszem a teszt elvégzésére, a gyerekeknek való bejelentésre, ismét születik testvérük. A két nagyobbik nagyon várja, tervezgetnek vele, mesélnek róla, kisbabásat játszanak, viszont a kicsiket annyira nem hatja meg - egyelőre. A kezdeti féltékenységtől kicsit tartok, de ha az első hónapot túléljük, már minden sínen lesz. Legalábbis nagyon remélem!

Esténkét elmerengek, vajon hogyan fog beindulni a szülés? Megint brutális, testet összegörnyesztő fájással? Vagy csak se szó, se beszéd pukkan egyet a magzatvíz, aztán indul a buli? Egyszerre félek a szüléstől, de egy kicsit várom is a végét, már túl lennék rajta. Teljes mértékben tudathasadásos állapot. Egy-egy erősebb jósló már előfordul, ilyenkor automatikusan az órára nézek, hátha EZ AZ és kell egy kiindulási pont, de eddig nem volt rá szükség. Még három napot kértem tőle, addig maradjon nyugton, apának még dolgoznia kell, utána viszont kényelmesen elindulhat. Minden ismerősöm kérdezgeti, na, mikorra vagy kiírva? Még mindig egyben? Na, nem szülsz? Jaj, mi lesz a neve??? Nyugi, idővel meg is szülök és ki is derül a neve. Elvégre bent még nem maradt gyerek. 

A héten újabb védőnői köröm volt. A vérnyomás kicsit magasabb, mint az itthon mért értékek, de még határon belül van. Az elmúlt egy hétben fogytam 2 kg-ot, ami meglepő számomra. Cirka 20 kg jött fel az elmúlt 9 hónapban, kíváncsi leszek a szülés utáni mérés eredményére, amúgy nem érzem magam nagynak (jó, fekve partra vetett bálna szindrómám van és alig bírok megmozdulni), a hasam sem extra nagy, mivel a csípőm és medencém széles, kényelmesen benne fekszik a gyerek. Popóról és combról viszont jó móka lesz eltüntetni a felkúszott extra rétegeket, de nem sietek sehova, majd egyszer ez is be fog következni. Jelenleg a legfontosabb, hogy épen, egészségesen világra jöjjön a kicsi.

Holnap NST-re megyek, a kórházi csomagok teljesen bepakolva várják az autóba kerülésüket. Ha nincs rendben az eredmény, azonnali indítás, vagy császármetszés, vagy befekvés a terhespatológiára. Kíváncsian várom a holnapot…

gagea

A terhesnapló előző részeit itt találod:

Két fiú és két lány után ismét várandós vagyok

Minek nektek ennyi gyerek?

Lehet, hogy szülés után találjuk ki a baba nevét

A 30. héten tudtuk meg a baba nemét

Akkora a magzatom, mint egy tatu

Nyílik a méhszájam a 32. héten

Tökéletes volt minden, mégis éjjel-nappal bőgtem a kiságy mellett

Anya kiszabadl: furcsa érzés volt nem fürdetni és altatni

Nyafogjak vagy noshztalgiázzak a 35. héten?

Még négy napot kell kibírnia bent a babának