31. hét

Az alkalmazás szerint, amit letöltöttem, a magzat akkora, mint egy tatu. Nagyon jót nevettem, amikor megláttam ezt a hasonlatot. A cseresznye, körte, dinnye stb. metaforákat már megszoktam, nade egy tatu?! Nagyon jó! Kíváncsian várom a jövő hetet, akkor mit dob az applikáció.

A heteim számát szoktam nézni rajta, van, amikor gondolkodnom kell rajta, mégis hol tartok. Olyan az agyam, mint egy operációs rendszer, alapjáraton egyszerre 15 ablak van nyitva, és bizony előfordul, hogy beüt a kék halál. A napok pörögnek, nincs megállás. Ovi, kerti munka, háztartásvezetés, pakolás, szabadidős programok szervezése, család menedzselése - csak a szokásos, amit senkinek sem kell bemutatnom. A kerti munkákkal kifejezetten jól állok, már csak a mulcsolást kell megcsinálnom, de ez a héten végre elkészül.

A baba ruháit kiválogattam, kimostam, kivasaltam, a textilpelenkákat szintúgy. Mindig később csináltam meg ezt, nem tudom, hova és miért siettem, de most jólesett ez a munka. Nagyon sok mindent (a teljes ruhakészlet 99,9%-át) kaptuk, örököltünk vagy már volt a nagytesóktól, de nőből vagyok, egy-két új rugdalózót muszáj volt vennem... Kinéztem egy új baby tai hordozót is, ezen még vacillálok, mivel van itthon elég hurcink.

A kórházi pakkot is elkezdtem összekészíteni, egyelőre a fiók mélyén van minden, de legalább már házon belül. Egyszerre vagyok nagyon jó „készültségi állapotban” a dolgaimat illetően és nagyon rosszul, mindig eszembe jut még valami, amit meg kell csinálni. Az agyam igényli az újabb és újabb más területű feladatokat, ezért jelentkeztem egy ősszel induló, pályázatos továbbképzésre. Még nem biztos, hogy bekerülök a csapatba, ezért nem is aggodalmaskodom, hogyan fogom tudni elvégezni, majd ha odakerülök, kitaláljuk és megoldjuk.

A héten megvolt az újabb kötelező védőnői látogatás, vérnyomás és vizelet is teljesen rendben van. A védőnő tájékoztatása szerint ismét változott a klinikai protokoll a továbbiakban (labor, UH, NST, GBS szűrés és kezelése), erről bővebben jövő héten tud felvilágosítást adni a várandósgondozást végző orvos.

Szedem a magnéziumot, a magzatvédő vitamint, a vastablettát, még a lábaimra kell szereznem gélt vagy krémet, a meleg időjárás meg fogja terhelni az ereket... Ezt leszámítva minden rendben van, haladunk előre.

gagea

A terhesnapló előző részeit itt találod:

Két fiú és két lány után ismét várandós vagyok

Minek nektek ennyi gyerek?

Lehet, hogy szülés után találjuk ki a baba nevét

A 30. héten tudtuk meg a baba nemét