terhesség kismama terhesnapló gagea

30. hét

Kezd teljes mértékben beütni a fészekrakó ösztön, ezzel párhuzamosan a tudatom szűkül be. A kerti munkákkal kezdtem a rendrakást, ültettem egynyári virágokat, a paradicsompalánták is a helyükre kerültek, de hétvégén újabb adag megy a földbe. Idén nyáron csak minimál konyhakertet szeretnék, a számunkra legfontosabb növényekkel, amit biztosan megesznek a gyerekek: paradicsom, cukkini, padlizsán, mángold.

A gyerekek szekrényeit is rendbe raktam, a vastag ruhák mentek a vákuumzsákokba,  végre itt a rövidnadrágos jó idő. Ma ráeszméltem, hogy új szandál is kell nekik a nyárra, két számot nőtt a lábuk a télen. Középsőnk óvodai beíratását is elintéztem, naponta kérdezgeti, mikor megy már az oviba játszani...

A héten volt az óvodai anyák napja a két ovisunkkal - a koronavírus-járványnak köszönhetően az első igazi, verses, ajándékos, az örömtől és büszkeségtől, nameg a meghatottságtól zokogva mosolygós... már sok ilyen alkalmon résztvevő anyatársak, ez mindig sírós lesz, ugye? Annyira hihetetlen, most születtek és már verset mondanak és köszöntenek. Ezt biztosan nem lehet megszokni.

Ma megvolt a 30. hetes UH vizsgálat is. A klinika felkeresése érdekes élményekkel teli, mindig van újdonság. (Már van a klinikáról értékelés a bezzeganyán, majd én is szeretnék róla véleményt írni.) Jelenleg felújítás és átépítés van az épületekben, a klinikai parkolóban káosz uralkodik, emiatt egy távolabb eső helyen álltam meg. Nem nagy a távolság, de a dombon felfelé séta miatt eléggé kifullad az ember gömbhal lánya.

A jelenlegi, enyhített protokoll alapján a főkapun belépve mogorva biztonsági őr fogad, aki vagy vakkant egy köszönés félét, vagy csak megbámul. A recepción kell kitölteni a COVID pretriázs lapot, amit oda kell vinni a plasztik mögött kedélyesen cseverésző hölgyeknek.

„Maga mit akar?”

- ennél azért jobban vártam egy kedvesebb kérdést, de mára ez jutott nekem, lesz ez még jobb is, esetleg rosszabb. Az ultrahangon új asszisztens fogadott, előzékeny volt és kedves. Sőt. Még a szonográfus is meglepően kedves volt, pedig ő nagyon hangulatember, néhányszor már alkalmam volt vele találkozni.

A babával a vizsgálat szerint minden rendben van, farosból szépen megfordult koponyavégű fekvésbe. A placenta széle eddig érintette a belső méhszájat, a méh növekedésének hála az is jó helyre került. A baba méretei teljes mértékben fedik a terminusi értékeket, szépen gyarapodik, jelenleg 1500 gramm körüli.

A kötelező mérések után, nem tudom miért, de kicsit félve tettem fel a kérdést, esetleg megnézhetnénk-e a nemét. A vizsgálatot végző hölgy kb. 2 másodperc múlva már rá is vágta a látottak alapján az XX vagy XY kromoszóma meglétét. Nem szeretném elárulni az eredményt, de végre nekiállhatok a babaruhák válogatásának és mosásának, valamint a névválasztó mizéria is újabb, talán végleges köröket futhat. Mindannyian növekedünk, dagadunk, várjuk a jövő heti kánikulát. Jelenleg fáradtság és boldogság van.

gagea

A terhesnapló előző részeit itt találod:

Két fiú és két lány után ismét várandós vagyok

Minek nektek ennyi gyerek?

Lehet, hogy szülés után találjuk ki a baba nevét