Már egy jó ideje látszott, hogy a rajongók nem feltétlenül csak évente egy alkalommal gyűlnének össze PlayIT-re, ezért most már nem csak novemberben lehet játékkonzolokat, VR szemüvegeket, autószimulátorokat próbálni, vagy játékok és népszerű filmek hőseinek beöltözni. Június másodikán is várja a rajongókat tehát a PlayIT - kamaszokkal és tíz éven aluliakkal is kipróbáljuk majd.

Elnézve a programot, egysíkúsággal aligha vádolhatja valaki a szervezőket. Lesznek valós és virtuális sportélmények - a PlayIT az az esemény, ahol vidáman megfér az „e-sport” a nagyon is valódi mászófallal, lesz lasertag-lövöldözésre alkalom, de jön a honvédség is a maga kevésbé virtuális arzenáljával - csak ne keverjük a cosplay-játékosokkal őket. Lesz élő csocsó és valódi gördeszkaverseny, hogy ne csak a kontrollert mozgassuk, mikor már kipróbáltunk minden legós Xboxot és összemértük tudásunkat már mindenkivel LoL-ban. 

Az egészen ifjak (és nosztalgiázó szüleik) kipróbálhatják, mivel lehetett 20-30 éve játszani (már akkor se csak a táblás társasok vagy az ugróiskola létezett...), kipróbálható a Nintendo összes újdonsága (tavaly a Rabbidsnál ragadtunk le), ahol népszerű youtuberekkel lehet együtt játszania a szerencséseknek.  A Star Wars rajongók se maradnak hoppon, egy teljes zónát szentelnek a témának kiállítással, három Cosplay-klubbal, rengeteg Lego Star Warst futtató konzollal, de lehet lézerkarddal is zenére hadonászni, vagy virtuális X-szárnyúval tesztvezetésen részt venni.

A focirajongókat is több (valódi) klub várja (virtuális) FIFA élményekkel. Sor kerül egy 300 000 forintos összdíjazású, az ESL által támogatott és az EA Games által is elismert versenyre is, téma a FIFA 18. Erre a versenyre már lezárult a regisztráció, de nézőként még érdemes a döntőket követni a PlayIT-en.

A „verekedős játékok” kedvelőit várja majd a Daráló Zóna (Mortal Kombat X, Dragon Ball FighterZ, Tekken 7 témában lesznek pénzdíjas versenyek), a 16 éven felülieket pedig egy külön, elkerített részen várják csak nekik szánt programokkal és játékokkal (külön belépő nem kell erre, annyi mindössze a feltétel, hogy a látogató idősebb legyen 16 évesnél). A youtuberekre és egyéb hírességekre kíváncsiak pedig a nagyszínpad köré fognak majd gyülekezni, az esemény oldalán egyelőre nem látható, pontosan kik jönnek el, akiktől kérdezni lehet, vagy akár kihívni őket egy-egy játékra.

A szülőket meg mindenféle „offline” programmal várják a „szülőmegőrzőbe”, ha nem akarják a gyerekeket követni a konzolok elé. De miért is ne akarnák, vagy legalább miért is ne próbálnának ki néhány menő fejhallgatót, esetleg az elektromos rollereket vagy néhány újabb notebookot? Hogy ebből mi fér egy napba bele egy csapat gyerekkel, arról az esemény után beszámolunk.

Vakmacska