gyereknevelés vészhelyzet nyár gyerek az autóban Tünde

Nem lehet elégszer beszélni arról, hogy milyen veszélyes a gyermeket az autóban hagyni. Évről évre számtalan történetet lehet olvasni a témában, melyből sajnos sok tragédiával végződik. Most egy floridai anya saját példáján mutatja be, hogy véletlenül is bezáródhat a gyermek a forró autóba. Bárkivel megtörténhet ez az eset is, figyeljünk oda!

Christina Tufford elmesélte, hogy egy forró nyári napon tíz hónapos kislányával vásároltak, és amikor végeztek, és a babát bekötötte a gyerekülésbe, az autó kulcsát az ülésre tette. Bepakolta a vásárolt holmit az autóba, majd becsukta az ajtót, ami abban a pillanatban automatikusan bezáródott – a kulccsal az ülésen.

Tudta, nincs sok ideje, hogy kiszabadítsa a lányát az egyre forrósodó autóból. Azonnal felhívta a rendőrséget és jelezte a problémát. Hívta az OnStar szolgáltatót is, akik elméletileg ki tudták volna nyitni a kocsiajtót, ám mivel lejárt a tagságija, nem segítettek neki, hiába mondta, hogy vészhelyzet van, és bármilyen összeget hajlandó kifizetni, csak segítsenek kinyitni az autó ajtaját, az operátor hajthatatlan volt.

A kiérkező rendőr megpróbálta kinyitni az autót egy másik sofőr segítségével, ám hiába próbálkoztak, nem jártak sikerrel. A kislány állapota közben egyre romlott, ahogy az autó belsejében egyre forróbb lett a hőmérséklet.  

Megölte a 70 fok az autóban felejtett hároméves kislányt

gyereknevelés vészhelyzet nyár gyerek az autóban Tünde

Oliwia Marciniak-ot, a hároméves lengyel kislányt édesapja bent felejtette a tűző napon álló autóban, a 70 fokosra hevült járműben halt meg.

Tovább>>>

„Ránéztem a gyermekre, és láttam, hogy nincs jól. A feje lehajtva, szemei csukva voltak”

- mondta a rendőr, akinek végül hosszas próbálkozást követően sikerült betörnie az autó ablakát és kimentenie a kislányt.

„Soha életemben nem voltam még annyira rémült, gyámoltalan és elveszett”

- írta az anyuka, aki azt szeretné, hogy minél több szülő ismerje meg történetét, hogy mással ne történjen hasonló eset.

Egyszer egyébként én is jártam így, pár hónapos lányomat kötöttem be az ülésébe, a kulcsot én is az ülésre tettem, ami valahogyan megnyomódott, és amikor becsuktam az ajtót, azok automatikusan bezáródtak. Máig emlékszem a pánikra, ami megjelent bennem, a férjem külföldön volt, csak magamra számíthattam. Végül a márkaszervizt hívtam fel, kijött egy szerelő, és az ablak tetején befűzött fémdróttal ügyeskedte ki a kulcsot. Egy szerencsém volt, hogy tél volt, a lányom be volt öltöztetve, és némi sírás után elaludt a kocsiban, tehát nem volt életveszélyben. Bár már nagyok a gyerekeim, de az eset óta mindig figyelek, hogy a kezemben legyen a kulcs, mielőtt az összes ajtót becsukom.

Ha autóban felejtett gyermeket látsz, azonnal hívd a rendőrséget!

Tünde