A kórház neve: Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészet-Nőgyógyászat, Szeged

A szülés időpontja: 2019 augusztus.

A kórház állapota: Igen jó állapotban van a kórház, gépek, ágyak szinte mindenhol újak.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Igazából osztályonként (két fürdő) közösek a helyiségek, nem pedig szobánként. Így kb. öt zuhanyzóra jut négyszobányi ember, kb. húsz fő. Fürdőhelyiségenként két vécé. Abból egy mindig zárva. Tehát minden nap háromszor van takarítás és jól is végzik a dolgukat, de szerintem több mint húsz főnél csak egy vécé nagyon kevés.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Külön szülő szoba van apás szülésekre, illetve olyanok, ahol csak a szülő nő, illetve az orvos van bent. Négy szoba van a szülészeten apás szülésre. Új matracos, állítható szülészágyak vannak a kényelem érdekében (persze csak az apás szüléshez), ha nélküle szülsz, a régi fém hatású asztalok vannak csak. Labda, illetve gumiszőnyeg és egyéb kellékek is lehetőségek, de hogy mindegyik szobában vannak-e, azt nem tudom. (Nekem apás szülés volt, így csak erről tudok mondani valamit is). Az apás szülőszobák körbe teljesen fal egy ablakkal és egy ajtóval, míg a többinél körbe végig üveg minden fal.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Mint mindenhol, itt is voltak normálisak és bunkók is. Tapasztalatom, hogy mindegy, hogy fogadott orvosod van vagy nincs. Nekem volt, mégis az ügyeletes szülésznő és szülész láttak el, mert az orvosom úgy gondolta, hogy nincs kedve bejönni.

Szülésvezetés: Gátmetszés? Igen, így elkerülhető a szakadás. Előnyösebb is. Nem is éreztem, hogy mikor vágták. Oxitocint mindig megkérdezik előtte, hogy szeretnél-e, és közben is. Abszolút nem siettetnek semmit sem.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem. Sajnos nem lehet bent. Én mondjuk szültem, de mindenkinek az a problémája, hogy nem lehet bent.

Látogatási rend: A VIP szobába bármikor mehet éjszaka is. A többágyasnál van szabva határidő, de nem kell betartani. Bármikor jöhet este 9-ig az apuka, de csak a folyosóablakig lehet a kicsit kivinni.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Ruhát csak a hazahozatalra kell. Pelenkát mindenképpen, mert adnak, de nem elég. Kell vinni popsitörlőt, krémet is. Hozzád pólyában adják a kicsit. Plédet is vigyél a kicsinek.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Nagyon sokra... Kb. 8-9 szobára három zuhany.

Van-e VIP szoba? Igen, van, úgy emlékszem, hogy 10.000 vagy 15.000 Ft/éjszaka.

Koszt mennyisége, minősége: Igen finom, éppen elég és változatos.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Csak ha kérdezel.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem. Csak egy-két szó, hogy például egy-két hétig ne vidd ki a babát. (Amit egyébként te magadtól is tudsz.)

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota:  8
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 8
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 6
  • orvosok segítőkészsége: 3
  • szülésznők segítőkészsége: 4
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 3
  • kommunikáció, tájékoztatás: 3
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 8
  • személyes élmények: 8

Hédi

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a szegedi szülészetről, itt olvashatod el:

Soha többé nem akarok Szegeden szülni!

Szülés után esélyem sem volt pihenni a szegedi klinikán

Nem mehetnek be a gyerekek a szegedi klinikára