A kórház neve: Róbert Károly Magánkórház

A szülés időpontja: 2017 február

A kórház állapota: Kívül-belül rendben (belül nagyon jó).

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Nagyon jó.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Nagyon jól felszerelt.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Program császár miatt szülésznőről nem sok véleményem alakult ki, csecsemősök nagyon nem voltak segítőkészek, („ilyen mellel nem lehet szoptatni...” és hasonlók).

Szülésvezetés: Programcsászár volt, N/A.

Császármetszés: Mindent nyugodt hangnemben, jól tájékoztatva mondtak el császár alatt, a műtétre a vágás után bejöhetett apuka.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Bármikor, mi VIP családi szobában voltunk, végig bent lehetett, bent aludhatott a férjem is.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Szinte semmit, csak a hazamenős ruhát.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? VIP - családi szobában minden kismamának saját fürdőszobája volt.

Van-e VIP szoba? Igen.

Koszt mennyisége, minősége: Két menü közül lehetett választani, (lazac is volt), a koszt teljesen rendben volt.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Előtte is beszéltünk és császár után is naponta-kétnaponta jött a nőgyógyászom hozzám, a csecsemős ill. neonatológus hozzáállásával nem voltam elégedett, mondhatni fenyegető hangnemben kommunikáltak.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem, és gyógytornász sem jött a bent töltött 6(!) nap alatt, hogy a császáros felépülésről tanácsot adott volna

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Épület, felszereltség, koszt rendben volt, de csecsemősök, neonatológus negtív élményeim miatt nem mennék vissza. Komplikáltabb(?) esetben, mint egy ikerszülés, jobban mondva ikres császár után nem kéne ennyire rizikókerülőnek lenni, 9/10 ill. 10/10-es apgar mellett 2(!) órára elvitték az ikreket, (ennyit az aranyóráról) pedig az orvosom azt mondta, mire kitolnak a műtőből varrás után, már ők is ott lesznek. Nem volt magyarázat, hogy miért kellett órákig könyörögni, hogy hozzák a családi VIP szobánkba az ikreket, nem volt magyarázat, hogy miért tették őket inkubátorba, ahelyett, hogy mellre tehettem volna őket, pedig lett volna segítség védnőő nagymama személyében. És nem jobb egy, illetve jelen esetben két babának az édesanyja mellett lenni?

Értékelés:

  •     szülészet állapota: 10
  •     kórtermek állapota: 10
  •     szülőszoba korszerűsége: 10
  •     felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  •     mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  •     orvosok segítőkészsége: nőgyógyász 8, neonatológus 4
  •     szülésznők segítőkészsége: N/A
  •     csecsemős nővérek segítőkészsége: 3
  •     kommunikáció, tájékoztatás: 4
  •     tisztaság: 10
  •     ellátás minősége: külsőségek 5, támogató segítő ellátás tekintetében 2
  •     személyes élmények: 4

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a Róbert Károly Magánkórház szülészetéről. Elolvasod?

A kispapa is ott aludhat a Róbert Károlyban