Dóra a Nyírő Gyula Kórházból alakult magánklinikán hozta világra gyermekét. Az intézménnyel maximálisan elégedett volt: sosem kellett várni a vizsgálatokra, a szülőszobában hangulatvilágítás, franciaágy és magnó is van, és még arra is vigyáznak, hogy a fiúbabának ne legyen rózsaszín kupak a cumiján. 

A Róbert Károly Magánklinikán szültem, ami a régi Nyírő Gyula kórház. Könnyen megközelíthető. A fogadott orvosom ide tartozott, vizsgálatokra a magánrendelőjébe jártam, az utolsó hónapban néha a kórházban is csináltak vizsgálatokat. A kórházban őrzött parkoló van és egy büfé az udvaron. A szülészet egy nagy felújított épületben van, ahol első alkalommal be kell jelentkezni a portán, utána már csak megkérdezték, hova szeretnék menni. Az első emeleten megint bejelentkeztem, itt vették fel az adatokat, és küldtek a másodikra – itt volt a labor. Ide előzetes időpontot egyeztetett az orvosom. Mindig időre mentem és egy percet sem kellett várnom.

A szülészet a harmadikon van, ide be kell csengetni, és csak védőpapucsban lehet bemenni. Az első helyiségben van egy vizsgáló zuhanyzóval, vécével, a következő egy vajúdó szülőággyal. A fala babakék. Itt van egy franciaágy, hangulatvilágítás, egy magnó, ha valaki zenét akar hallgatni, bordásfal, labda és egy mosdó. Emellett a nővérszoba és egy helyiség sarokkáddal. Ezután egy nagyobb szoba következik, aminek a fala sárgára van festve. Itt két szülőágy van, innen nyílik egy ajtó a műtőbe. Van egy külön szoba a császáros anyukáknak, ahol egy napot megfigyelik őket. A babafürdető is külön helyiség, itt vizsgálják meg és öltöztetik fel őket. Ezen az emeleten vannak a kórtermek és a csecsemők. Van egy szép előtér ülőgarnitúrával, plazmatévével, egy nővérszoba és a konyha, de itt csak teát főznek, és rendszerezik a menüt.

A szobák két- illetve négyágyasok, és van családi szoba, ha apuka is ott akar aludni. Persze ezért külön kell fizetni. Minden szobában van pelenkázó, hűtő, tévé, szekrény a ruháknak és kézmosó tükörrel. Az egész épület nagyon igényes és tiszta. Körbevezettek a szülészeten, hogy barátkozzak a környezettel. A fájások este hatkor kezdődtek, és kilencre bent voltunk a kórházban. Becsöngettünk, megvizsgált az ügyeletes orvos, átöltöztem a kórházi hálóingbe, majd beöntés következett. A szülésznő hívta az orvosom, aki végig velem volt. Rajtam kívül még egy anyuka szült, de ő császárral. A férjem is velem volt a zöld kis ruhájában,a szüleim kint vártak az előtérben. A vajúdás és a szülés is a sárga szobában zajlott le. Én kipróbáltam a kádat és a labdát is, szerintem nagyon jó.

Kaptam oxitocint, és különböző olajokat használtak a gátvédelem érdekében. A férjem vágta el a köldökzsinórt. A picit rám rakták, aztán elvitték fürdetni, felöltöztetni. Majd vissza ozták és magunkra hagytak minket egy picit. A szüleimnek is megmutatták az ajtóból. Nekem nagyon sokat segített,hogy nyugalom volt körülöttem, és hogy végig számíthattam az orvosomra és a szülésznőre. Minden apró részletre odafigyeltek. Engem átkísértek a szobámba, ahol volt egy másik anyuka is. A gyerek második naptól volt velem, de este elvitték. A pici mindent kapott és még arra is odafigyeltek, hogy a fiúbabának ne legyen rózsaszín kupak a cumiján.

A tejem csak második nap indult be, a nővérek segítettek a fejésben is, volt elektromos mellszívó. Minden reggel és este vizit volt: Jött két orvos és egy gyerekorvos. Látogatok is jöhettek,de egyszerre csak kevesen. A kaja is jó volt, négy menüből lehetett választani. Mindig kaptunk friss teát is. Negyedik napon jöhettünk haza, miután rendeztük a számlát. A kórházi ellátásért 250 ezer forintot fizettünk. Ha epidurálásra került volna a sor, 50 ezret kellett volna még fizetni. Én azt kaptam, amire számítottam és maximálisan elégedettek voltunk mindennel. Azóta is bátran ajánlom mindenkinek, mert itt nem éreztem,hogy kórházban vagyok.

Dóra