A kórház neve: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

A szülés időpontja: 2019. április

A kórház állapota: Van még hova fejlődni, de rendben van alapvetően.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A szülőszobán és a kórtermekben megfelelő, rendszeresen takarítják, ugyanakkor érdemes magasabb talpú gumipapuccsal készülni, mivel a víz a lefolyó irányába nem igazán folyik.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Az orvosok rendkívül segítőkészek és kedvesek, a szülésznők nagyon aranyosan, különösen a fiatalok, bár az esti műszak kevésbé barátságos. A csecsemős nővérek nagyon kedvesek, de a szoptatást gyakorlatilag erőszakolják az emberre.

Szülésvezetés: Császármetszéssel szültem, kedves és rendes, abszolút felkészült csapat. A betegápoló/ágyat ide-oda gurítgató személy nem barátságos, de legalább az összes küszöböt, buckát, lyukat megtalálja az ággyal.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): A műtőben csak gyengéd császármetszés esetén lehet benn – legalábbis ezt hallottam. Nálunk nem volt benn, kívülről figyelt, de amíg engem stoppoltak, ő kapta meg a babát szőrkontaktusra.

Látogatási rend: Időhöz kötött és igen korlátozott. Kórterembe belépni tilos. A folyosókon viszont a látogatási időben korlátlanul lehet élvezni mindenkinek a látogatóit.

Mit kell vinni a baba ellátásához: Mindent. Leginkább mindent IS, de adnak, amennyiben elfelejtette a család vinni a dolgokat. Amit adnak: popsikrém, köldökcsonk fertőtlenítéséhez eszközök. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó: Három ágyra jut.

Van-e VIP szoba? Nincs, de másik szárnyban van, de akkor a baba marad és menni kell érte mindig!

Koszt mennyisége, minősége: Diétám miatt nem ehettem, de igazából egy-két ételen kívül nem is biztos, hogy ettem volna belőle. Ha valakinek ételérzékenysége vagy allergiája van, érdemes előre felkészülni és megfelelően bespájzolni a közös hűtőben és a mozdíthatatlan görgőkkel rendelkező éjjeliszekrényben!

Kommunikáció: Elég jó volt, egyes esetekben picit több információ jó lett volna, de szerintem segítőkészek, és ha kérdez az ember lánya, akkor segítenek nagyon!

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Háromágyas szobák vannak, és mivel rooming-in van, így érdemes felkészülni az alváshiányra – valamelyik baba úgyis sírni fog. Emellett ha a baba pihenés érdekében a csecsemős nővéreknél leadásra kerül, akkor ha felébred, a lábadozó (izé… szenvedő) anyát úgyis felkeltik. Akár tud szoptatni, akár nem.

Pontszámok:

  • szülészet állapota: 8
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: nincs információm, de a műtő 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 7
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 9
  • kommunikáció, tájékoztatás: 8
  • tisztaság: 5
  • ellátás minősége: 6
  • személyes élmények: 8

(Már nem vemhes) Tevelány

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>