A császármetszéssel kapcsolatban sajnos sok édesanyának van negatív tapasztalata vagy rossz élménye. Sokan úgy érzik, nem is volt igazi a szülésük, hiányzik a szülésélmény, a vajúdás, a kitolás. Mások pokolnak élték meg, hatalmas fájdalommal, volt, aki azt is érezte, hogy a szikét végighúzták a hasán. Egy anyuka arról mesélt, hogy a műtét közben megvágták kisfia arcát, egy másiknak pedig elfertőződött a császársebe. Többen állítják, hogy bolond, aki önmaga választja a császármetszést, és sokan vannak akik természetes szülést szerettek volna és rettentően sajnálják, hogy császármetszéssel kellett világra hozni gyermeküket. És van, aki szégyelli, hogy a testét elcsúfítja a vágás, és kudarcként éli meg, hogy nem sikerült a hüvelyi szülés.

És ott van a másik csoport, akik nem hajlandók szégyenkezni sem a testük miatt, sem azért, mert valamilyen oknál fogva nem szülhettek hüvelyi úton: egyre több az olyan fotó, amelyen anyuka büszkén tartja a babát a karjában, hasán pedig ott a császárseb. Ezekből készítettünk egy válogatást, KATT A KÉPRE!


A Bezzeganya hozzáfűzése:  A császárseb nem annak a bizonyítéka, hogy képtelenek voltunk valamire (hüvelyi szülésre), hanem annak, hogy édesanyák vagyunk. Mert nem azon múlik, hogy jó anyák vagyunk-e, hogy milyen módon szültük meg a gyermekünket. A császáros szülés is szülés, függetlenül attól, hogy választottuk ezt a lehetőséget (programcsászár), vagy az orvos döntött a műtét mellett. Szóval – ha nem is töltöd fel az Instára a császárheged – ne szégyelld, ha így alakult.

Tünde

CSÁSZÁRMETSZÉSSEL KAPCSOLATOS POSZTJAINKBÓL



Ettől volt szép élmény a császármetszésem>>>

Elszúrták az érzéstelenítést, altatni kellett a császárhoz>>>

Másfél óra kitolás után császározni kellett>>>