Első szülési élményem volt. Egy vasárnap este feküdtem az ágyon, néztük a tévét. A párom indult volna éjszakára dolgozni. Nem gondoltam volna, hogy bármi is történi fog ezen az estén, mivel még csak a terhesség 35. hetében jártam.

Egyszer csak éreztem egy pukkanást és elöntött a víz, talán távozott a nyákdugó is. Felugrottam az ágyból, megint elöntött a víz. A párom hirtelen lefagyott. Pont édesanyámmal beszéltem telefonon, ő mondta, hogy hívjuk azonnal a mentőket. Felhívtuk őket, kb. tíz perc múlva kint is voltak.

Este nyolcra beértünk a kórházba. Felvették az adatokat, megvizsgált a doktornő és azt mondta, ma nem lesz szülés, megpróbálják visszatartani magnéziummal, meg a pici tüdőérlelőt fog kapni. Fájások még egyáltalán nem voltak.

Átkísértek a vajúdóba, kaptam magnéziumot, a pici meg kapta a tüdőérlelőt. Párom, édesanyám és nagynéném odakint várt. Mondták, hogy pihenjek, nem lesz semmi baj. Félóra-óra elteltével jöttek a fájások, 5 percesek, egyre erősebbek. De azt mondták, nem lesz gond, pihenjek, majd hat a magnézium nemsoká, a hozzátartozókat pedig küldjem haza. Ez volt éjfél körül, de akkor már három-négyperces fájások jöttek, egyre hosszabbak és erősebbek.

Háromnegyed egy körül jött megvizsgálni a doktornő. Azt mondta, három-négyujjnyira tág a méhszáj, vittek szülőszobára. Szóltam a páromnak és édesanyámnak, hogy jöhetnek vissza, mert szülőszobán vagyok. Ekkor már egyperces fájások voltak, és mire vissza értek, édesanyám épphogy beért a szülőszobára, már jöttek a tolófájások. Ez volt egy órakor. Három fájásból megszületett a gyönyörű kislányunk, Zoé 1980 grammal és 45 centivel 01:25 perckor.

Minden rendben volt vele, rögtön, ahogy kibújt, már lélegzett és egyből fel is sírt. Elvitték egy kis időre letisztítani, aztán amíg varrtak, addig nálam lehetett, utána vitték a koraszülött osztályra. Egy vágásom volt, de csak azért, mert koraszülött, és segítettek neki, hogy ne szenvedjen sokat. Minden szenvedést megért, és csodálatos érzés volt az első babámat a kezemben tartani.

Bianka

Sok kismamának indul a terhessége úgy, hogy elfolyik a magzatvíz:

Elfolyt a magzatvíz, azonnal jött a tolófájás

Elfolyt a magzatvíz a 33. héten

Elfolyt a magzatvíz, 8 óra múlva a kezemben volt a fiam