A kórház neve:  Siófoki Kórház 

A szülés időpontja (év, hónap): 2022. január 

A kórház állapota: A szülőszoba tiszta és korszerűnek tűnt,  bár nem igazán néztem körül.
A csecsemős osztályon tűrhető állapotok uralkodnak.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A szobákban 2 ágyra jut egy fürdőszoba. A zuhanyfej el volt törve, ez frissen szülten kicsit megnehezítette a dolgot, plusz a lefolyó alig bírta elvezetni a vizet zuhanyzáskor, konkrétan bokáig vízben álltam.
Takarítás volt minden nap.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Ameddig vajúdtam láttam, hogy van kád is és bordás fal is, de fel sem ajánlották közben. Bár a terhesség alatt sem tájékoztattak ezek használatának lehetőségéről.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Az ügyeletes orvos, akinél szültem nem lett éppen a szívem csücske. A munka oroszlán részét a szülésznő végezte. Bár amíg vajúdtam nem igazán foglalkoztak a dolgokkal. A csecsemős nővérek pedig attól függ éppen milyen napjuk volt. A szoptatásra nagy hangsúlyt fektetnek, segítenek is, azzal nem volt gond. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Nálam nem siettették,  oxitocint nem kaptam, a doki pedig úgy gondolta elég lesz a gátvédelem,  hát nem volt elég...

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Én természetesen szültem, ott velem lehetett.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): A covid miatt csak a szülésnél lehetett bent, és utána még kaptunk 1,5 órát hármasban.  Ettől fogva viszont már csak akkor jöhetett be a kórház területére amikor hazaengedtek minket. Ami azért is vicc mert napközben boldog -boldogtalan járta a kórházat. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Ruhát ők adnak, pelenkát és popsitörlőt vinni kell, popsikrémet adtak, de én a sajátot használtam. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Kettő 

Van-e VIP szoba? Azt nem tudom.

Koszt mennyisége, minősége: Mennyiséggel nem lett volna probléma, a minősége..  hát kritikán aluli. 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Szülés után a szülésznő is elmondta, hogyan kell kezelni a sebeket mit szabad és mit nem, aztán amikor elhelyznek a szobában bejön a csecsemős nővér és ő is elmond apalvető dolgokat, ha valaki kérdez készséggel válaszolnak.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Az ügyeletes nőgyógyásztól is és a gyermekorvostól is.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A szülésnél fájdalomcsillapításra ne számítson senki, amikor kérdeztem milyen lehetőségek vannak, azt a választ kaptam,  semmilyen. Viszont utána vizitek előtt az ügyeletes nővér megkérdezi,  szeretnél-e.

  • szülészet állapota: 8
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: 8
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 7
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 3
  • orvosok segítőkészsége: 4
  • szülésznők segítőkészsége: 9
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 8
  • kommunikáció, tájékoztatás: 9
  • tisztaság: 6
  • ellátás minősége: 7
  • személyes élmények: 7

Olvass még a siófoki szülészetről itt és itt is!
Az összes kórháztesztünket megtalálod egy helyen, itt>>>

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.