Elvetéltem.

Bár sokakkal megtörténik, mi, akikkel még nem, úgy hisszük, nem is fog. Hallottunk már róla... Mit gondoltunk?! Valljuk be, nem hittük, hogy ekkora fájdalom. Sokan nem beszélnek róla... miért?! Mert a társadalom nem hiszi, hogy EKKORA fájdalom.

„Ezért nem szabad sírni...”

„Még nem élt...”

„Még csak pár hét volt…”

- mondanák sokan, akik nem hiszik, hogy velük is megtörténhet.

2017.

A legcsodásabb év! Gyönyörű, egészséges kisfiam született.

2020.

5. hét.

Két pozitív teszt! Igen, ez egy újabb csodás év!  Már zsigereimben érzem, újra anya leszek!

„Üdvözöllek a kétgyermekes apák világában!”

- köszöntöm a férjem. Örülünk. Hirtelen új élet varázsolódik, új jövőkép alakul. Igen! Október, és már négyen leszünk! Hurrá! Doktor még nem vizsgált, addig nem szólunk senkinek. Bár velünk nem történhet meg - gondoljuk magunkban, ezért drága jó testvéremnek mégis szólunk. Vele mindent megosztok. Hisz velünk nem történhet meg.

Hurrá! Örül velünk ő is.

6. hét

Már az orvos is látja a petezsákot. Számomra azonban nem csak petezsák, maga az élet, az én kisbabám. Hurrá, mondtam, hogy velünk nem történhet meg! Örül a család. Papa, mama, testvérek. Szívemben érzem, itt van velem! Már a testem is érzi, kis rosszullét, fáradékonyság.

Egyszer csak a szívemben érzem, baj van. Mintha... na, jó, NEM! VELÜNK NEM TÖRTÉNHET MEG!

Az éjszaka fáj, görcsöl, sehogy se jó. De hát mondom! Velünk nem történhet meg! - bizonygatom magamnak. Azért hívom a dokit, persze úgyis mondja, hogy ez normális kezdetben. Azonban a szívemben érzem: baj van.

Azonnal orvos. És vége. Csak úgy vége lett! Sírjak?! Ne sírjak?! Ezért nem szabad! Hiszen csak pár hét volt. Hiszen nem élt… - mondanák, akikkel nem történt meg.

Kicsúszott a lábam alól a talaj... Könnyezem. .. Aztán csak sírok... Sírok ... Vége van! Csak úgy elment… Ürességet érzek. Mintha lelkem egy darabja ment volna el. Az elképzelt új életünk ment el. A mi kisbabánk ment el. Velünk megtörtént.

És most már tudom: Sírhatsz. Fájhat. Gyászolhatsz. Elbúcsúzhatsz. Én elbúcsúzom: Köszönöm, hogy erre a kis időre minket választottál… 

P.

Kapcsolódó cikkeink:

Nem születhetett meg a várva várt babánk

Elöntött a vér, mentő vitt el. Baba volt...

Levél egy meg nem született gyermekhez

A harmadik vetélés után meg akartam halni

Szakított a párom, elment a babám

Elment a babám a nyolcadik héten

Az összes cikkünk a témában ITT OLVASHATÓ