Van egy álmom. Anya szeretnék lenni. Hatan vagyunk testvérek, azt hittem, jó a genetikám, hát nagyot tévedtem.

Öt éve szeretnénk babát a férjemmel. 2015 január közepén meghalt a férjem nagymamája, majd a temetés után egy nappal pozitív lett a tesztem. Elmentem orvoshoz, de még nem látott semmit, mondta, menjek vissza egy hét múlva. Sajnos nem jutottam el addig, négy napra rá iszonyatosan begörcsöltem, elöntött a vér.

Azonnal kórház, másnap kaparás helyi érzéstelenítővel, mindent éreztem. Ráadásul még össze is szidtak, hogy panaszkodtam. Rettegtem orvoshoz járni ezek után. A vetélésemet a hideg munkahelyre fogták.

Két évvel ezelőtt újra pozitív lett a teszt. Akkor már másik munkahelyen voltam. Azonnal orvoshoz mentem, mert nagyon erős görcseim voltak, de hazaküldtek recepttel és beutalóval vizsgálatokra. Este visszakerültem vérzéssel, így is hazaküldtek, mondván, ha nem múlik el, két nap múlva menjek vissza.

A háziorvosom utaltatott be másnap. Akkor még látszott, másnap már nem. Két napra rá újabb kaparás, és mivel a doktornőm nem jött be, a főorvos csinálta meg iszonyatos hangnemben, ami az összetört lelkemnek még egy törés volt.

Ez volt pénteken, hétfőn haza akartak engedni, de olyan görcseim voltak, hogy fel sem bírtam kelni. Egy görcsoldó gyógyszerért két órát rimánkodtam. Kedden engedtek haza, mint később kiderült, fertőzéssel.

Ezek után pszichológushoz jártam, mert már sok volt. Elmentem analízisekre, véralvadászavar és pajzsmirigy alulműködés derült ki.

Tavaly márciusban fura dolog történt. Megjött a menzeszem, de alig két napig tartott. Rá egy hétre ismét megjött, de már sötétbarna, szinte fekete folyással. Azonnal orvoshoz mentem, és nagyon megdöbbentem. Vagy méhen kívüli terhesség, vagy egy korábbi vetélés miatti fertőzés, azonnal beutaltak a kórházba. Másnap kiderült, hogy nem méhen kívüli, hanem fertőzés vetélés miatt.

Három napig antibiotikum kúra, plusz valami gyógyszer, hogy kitisztuljon, de nem sikerült, így újabb kaparás lett. Egy hétig voltam kórházban összesen. Már félek újra próbálkozni.

Tavaly november végén a sok stressz, a sok év megtette a hatását. Már nem akartam élni, imádkoztam, hogy haljak meg, sőt, a kést úgy vette ki a férjem a kezemből. Idegösszeomlásom volt, tíz napig pszichiátrián kezeltek. Most már elég jól vagyok. Néha vannak dühkitöréseim, de elviselhetőbb. Nem tudom, mit hoz a jövő, de remélem jobbat, mint eddig, és teljesül az álmom.

Kinga

A vetélés sajnos gyakoribb, mint gondolnánk..

Lábon hortam ki egy spontán vetélést>>>

Szakított a párom, elment a babám>>>


Meg kellett szülnöm két hete halott kislányomat>>>