Egy internetes kérdőívre adott válaszokból az derült ki, hogy szülés után, az anya életkorának előrehaladtával a szexuális élete is változni kezd.

Többen számoltak be arról, hogy sokkal nyíltabban és felszabadultabban szeretkeznek párjukkal, és az orgazmust is sokkal gyakrabban és intenzívebben élik meg, mint fiatal korukban.

Sok nőnek okoz testi változásokat a terhesség és a szülés: a mell megereszkedése, a hasbőr szétrepedése, kinyúlása, a súlygyarapodás, vagy a hüvely kitágulása. Ennek ellenére a legtöbb válaszadó rendszeres nemi életet él, és sokan pozitív változásokról számolnak be. Van, akinek a szoptatás után érzékenyebb mellbimbók okoznak nagyobb örömöt, van, aki magabiztosabb és bevállalósabb lett, és többen számoltak be arról, hogy orgazmusuk is gyakrabban van - akár egy alkalommal többször is. 

Azok között, akiknek rosszabb lett a szexuális életük az életkor előrehaladtával, olyan tapasztalatok szerepelnek, mint a gyerekek miatti időhiány, a fáradtság, kedvetlenség, vagy a vágy hiánya. 

Mivel a kérdőív nem specifikusan a terhesség és a szülés utáni változásokra fókuszál, ezért összeállítottunk egy saját kérdőívet, melyben arra keressük a választ, jobb-e a szexuális élet a gyerekek után.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?