A kórház neve: SZTE Női Klinika, Szeged

A szülés időpontja: 2019. november

A kórház állapota: Elfogadható, bár nagyon meleg van a kórtermekben. Sima szülés volt, így volt aranyóra, a megfigyelőben találkozhatott apuka is a picurral születés után. Hogyha nem VIP-szobában vagy, még apuka is csak üvegen keresztül láthatja a babócát. Nekem fogadott orvosom volt, de a szülésznő is nagyon kedves volt. Bár vizes ruhán kívül mást nem kaptam.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Tipikus kórházi, elég sok fő jut egy zuhanyzóra, és mosdóra, sajnos még a vécépapírt sem tudja a kórház biztosítani a betegek számára.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Én nem kaptam sem labdát, sem bordásfalat nem láttam, de ez csak egy helyiség volt. A káddal kapcsolatban sem kaptam felvilágosítást,  hogy van-e vagy nincs. Sajnos még a szülőszobák mosdójában sincsen vécépapír, ami elég kellemetlen lehet egy előkészület során.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Fogadott orvosom volt, vele teljes mértékben meg voltam elégedve, két szülésznő volt mellettem, mind ketten nagyon segítőkészek voltak. Próbáltak amennyire csak lehet segíteni, és támogatni. A csecsemős nővéreknél volt kedves, és kevésbé barátságos is, műszaktól függő volt.

Szülésvezetés: Én kaptam oxitocint, nálam siettették a szülést, mert zavaros volt a magzatvíz, a baba érdekében kellett, hogy minél hamarabb kibújjon.

Látogatási rend: Van kint látogatási idő, de ahogy én megfigyeltem, a folyosóra felmehetnek azon kívül is a hozzátartozók. Apuka is csak a VIP-szobába mehet be. Egyébként a folyosón lehet a hozzátartozókat fogadni.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Ruhát adnak, de vihetünk is be sajátot, pelenkát valamennyit adnak, de az nem elég semmire sem szinte, popsitörlőt és popsikenőcsöt is vinni kell, én vittem textilpelenkát is. Cumisüveget is adnak, ha kérünk, de sokan sajátot használtak.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? A gyermekágyon is és a nőosztályon is egy zuhanyzóhelyiség van, azon belül van 2-3 zuhany. A VIP-szobáknak külön mellékhelyisége és zuhanyzója van.

Van-e VIP szoba? Igen. Kettő a gyermekágyon és kettő a nőosztályon. Nagyon nehéz bejutni.

Koszt mennyisége, minősége: Tipikus menzakoszt, de elfogadható. Mennyisége megfelelő.

Kommunikáció: Én úgy vettem észre, elég jól működik a kommunikáció, végig tájékoztattak, hogy állunk, milyen fázisban vagyunk éppen.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Hazamenetel előtt nemigen, hogyha valamit szerettünk volna kérdezni, akkor védőnő vagy a csecsemős nővérek segítettek.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 8
  • kórtermek állapota:7
  • szülőszoba korszerűsége:8
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 7
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 8
  • kommunikáció, tájékoztatás: 8
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 9
  • személyes élmények: 8

Bernadett

ÍRD MEG TE IS TAPASZTALATAIDAT A KÓRHÁZRÓL, AHOL SZÜLTÉL!

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, meséld el benyomásaidat a kórházról, ahol szültél. Milyenek voltak a körülmények? Az orvosok, nővérek, szülésznők? Ajánlanád másoknak is a kórházat, vagy jobb, ha messze elkerülik az intézményt a kismamák? A kórházteszt megírásához itt találod segítségnek a szempontsort. A bezzeganya@bezzeganya.hu címen várjuk a Te történetedet is!