Június utolsó hét napja sem telik eseménytelenül Budapesten és környékén, hiszen egymást érik a búcsúk, és persze itt vannak a Szent Iván-naphoz kötődő események is.

Ha hétköznapra kerestek szünidei programot, érdemes szétnézni a könyvtárak kínálatában is. Nem minden kerületi könyvtár zár be nyáron, sőt vannak olyanok is, amelyek külön szünidei programmal is készülnek a vakáció alatt. Az egyik ilyen Bíró Mihály utcai könyvtár, ahol egész nyáron várja a gyerekeket szerdánként Attila bácsi Játékkészítő Klubja.

Pénteken nyílik az Árkádban a Ki a te szuperhősöd? elnevezésű képregény-kiállítás, amelyhez a hétvége folyamán számos szuperhősös program is kapcsolódik. Pénteken interaktív társasjáték délutánon vehettek részt, szombaton ezen felül találkozhattok igazi szuperhősökkel vagy végigizgulhatjátok Darth Vader párbaját a jedikkel.

Minden évben színes kavalkáddal várja a családokat az Óbudai Búcsú, és ez idén sem lesz másképp. A vásári attrakciók mellett idén a gyerekek szórakoztatását szolgálja az Alma együttes és Vitéz László is.

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre Tatán a nagyszabású, több mint kétszáz programot felvonultató Víz, Zene, Virág Fesztivál. Az Öreg-tó partján öt helyszínen zajlanak majd az események földön, vízen, levegőben. A kisebbeket ebben az évben az ingyenesen igénybe vehető SZIPI SZIGET Vidámpark is várja. A fesztivál árai is igen barátságosak, felnőtteknek a háromnapos belépő 2000 Ft, 14 éven aluliaknak pedig nem kell jegyet váltani.

Nincs június vége Szent Iván-napi ünneplés nélkül. Vecsésen kifejezetten a gyerekeknek kínálnak „tüzes” programokat szombat estére.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?