nagycsaládos ovisok iskolások evés étel

Október 2-án újra Bezzeganya klub! Ezúttal az étkezésről beszélgetünk. Otthon bio kaja, nincs édes cucc, lónyál, de a bölcsiben, oviban a kakaóscsiga, alig húsos virsli és a szörpi a menő, hogy a főzelékekről ne is beszéljünk. Egyrészt az otthoni és a közétkeztetés közötti hatalmas szakadékról beszélgetünk, másrészt a diétásról. A gyermekétkeztetési törvény előírásai, és a valóság nem igazán fedik egymást. Hogyan tudok én, mint egyszeri szülő ezen segíteni? A cukorbeteg csak édeset nem kap, ellenben nagy tányér krumplistésztából még repetát is. Pedig ebből egy jó adag fedezi a napi teljes CH szükségletét a gyereknek, ami magával vonja, hogy nagyobb adag inzulinokra szorul, mint diétázó társai. Ez igenis gond. De tudtátok, hogy egy zsidó, vagy arab gyerek szülői kérvényre kaphat számára elfogadható ételeket? Mármint a törvény szerint. A valóság bizony az, hogy diétás gyerek viszi a saját teljes napi étkezését.

Október 2-án, 17-19 óráig várom az érdeklődőket, a tapasztaltakat és a tanácsra szorulókat Budapesten a Corvin negyednél, a Práter utca 12-ben. Gyertek, beszélgessünk élőben!

nagycsaládos

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Évek óta szervezem több helyre Marosi Antal nevével fémjelzett drogprevenciós előadást. Szeretném őt a klubba is meghívni. De csak akkor, ha legalább 10 fő jelentkezik rá. Teljesen más szempontok szerint beszél a 10 év fölötti fiataloknak a drogokról, mint az átlagos ilyen előadók és utána, igény szerint a szülőknek, pedagógusoknak is tart egy beszélgetést. Péntek este kivételével, ami a klub helyszínén állandóan foglalt, van lehetőségünk akár más nap, más időpontban is megtartani ezt az egy beszélgetést. Így kérlek benneteket, akit érdekel, kommentben, vagy a címemen jelentkezzen, nap és óra megjelöléssel, hogy ha van elég jelentkező, megszervezhessem minél előbb ezt a különleges alkalmat. Ha vidékről van elég jelentkező egy városból, oda is szívesen megszervezem.

Köszönöm!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?