A kórház neve: Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa

A szülés időpontja: 2019.08

A kórház állapota: Felújítás alatt, még szocreál, az osztály viszont felújított.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Rendezett, de ezt célozzák az idei felújítások.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Nagyon korszerű, családias egyágyas szülőszobák, sok alternatív eszköz. Három szoba és egy vajúdó. Mindhárom szobában van sarokkád. Közös mosdó, benne tusolóval, szintén használható vajúdáskor. Egy-egy bordásfal, labda, szülőzsámoly (?) és egy különleges szülőkeret is elérhető. Ágyak korszerűek, sokféle beállítással. Zene, aromaterápiás eszközök bekészítve, ill. vihetők. Lágy hangulatvilágítás reflektorok és neonok helyett. Kétórás háborítatlan aranyóra. Császárműtő közvetlen a szülőszobák mellett. Van PIC is.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Csupa felkészült és kedves dolgozóval találkoztunk. Szülésznőkről csak jókat hallottam, orvosokról is nagyrészt, csecsemősök is sokat segítettek. Baba- és családbarát szemlélet minden elemében, a gyakorlatban is.

Szülésvezetés: Támogatják a háborítatlan szülést, gátvédelmet, alternatív vajúdást szabad pózválasztással. Kitolásra preferált a szülőágy első szüléskor, de biztosan orvostól és szülésznőtől is függ. Nem siettettek semmit, oxitocint vajúdás alatt nem, csak kitolás támogatására adtak.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem, de szőrkontaktus van.

Látogatási rend: Egész nap lehet menni. Osztály nincs lezárva, csak a szobatársakra való tekintettel javasolt a tágas társalkodóban fogadni a látogatókat. Baba kivihető, igazán alapesetben születéstől hazamenetelig végig anyuka mellett van a baba.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Tetra, popsitörlő, pár pelenka. Szép ruhácskák vannak az osztályon, de sajátot is szabad vinni (fürdetéskor jelezve minden vissza is került). Babafotózásra lehet készülni ruhácskával, kabalával. Popsikrémet adnak. Tiltólistás a cumi, cumisüveg, kesztyű, tápszer és minden, ami nem szoptatásbarát eszköz. Ezeket az osztályra bevinni minimum konfliktusokat szül, mivel ellenkeznek az osztályos alapelvekkel.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Akkor folyosón volt, őszi felújítás célja, hogy szobánként legyen fürdőszoba.

ÍRD MEG TE IS TAPASZTALATAIDAT A KÓRHÁZRÓL, AHOL SZÜLTÉL!

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, meséld el benyomásaidat a kórházról, ahol szültél. Milyenek voltak a körülmények? Az orvosok, nővérek, szülésznők? Ajánlanád másoknak is a kórházat, vagy jobb, ha messze elkerülik az intézményt a kismamák? A kórházteszt megírásához itt találod segítségnek a szempontsort. A bezzeganya@bezzeganya.hu címen várjuk a Te történetedet is!  

Van-e VIP szoba? Igen, egy- és kétágyasak.

Koszt mennyisége, minősége: Kategórián belül kiemelkedő. Sovány húsok, ízletes ételek, változatos hideg élelem, mennyiségre is elég. Válogatós vagyok, de nem maradtam éhen. Más kórházakban sokkal rosszabb tapasztalataim voltak.

Kommunikáció: Kiváló. Terhesgondozáskor és a szülés levezetésekor is. Előzetes tájékoztatás is volt mindenről, beavatkozások szükségekor is, beleegyezés nélkül semmit nem csináltak. Mindent higgadtan elmagyaráztak, semmit nem erőltettek.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen. Csecsemősök, szülésznő, benti védőnő a privát szférát tiszteletben tartották, de ha bajt sejtettek, ill. kérésre sokat és kedvesen segítettek szoptatásban és a baba ellátásával kapcsolatban is. Orvosok, nővérek is elláttak tanácsokkal hazamenetel előtt is.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Normál esetben születéstől távozásig egy percre sem kell szem elől téveszteni a babát, egy-egy vizsgálatra és fürdésre viszik csak el, de kérésre vele lehet tartani. Császárosok is babával maradnak, éjjel is, külön kérésre viszik csak el a babát, inkább szívesen segítenek az anyukának a baba ellátásában. Nemcsak papíron, hanem minden elemében baba- és családbarát minden és mindenki. Víz, tápszer alapesetben nincs a babáknak, ahogy cumi, cumisüveg sincs, maximálisan támogatják a szoptatást. Egy napig mázas a baba, kesztyű, körömvágás sincs, mindezt a baba érdekében. Ezekről és okukról a kórházi ingyenes felkészítő előadásokon, illetve kérdések esetén személyesen négyszemközt tájékoztatnak, honlapon is vannak információk ezzel kapcsolatban. Dolgozók egymással, betegekkel, hozzátartozókkal is kedvesen bánnak.

Értékelés:
 

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 8
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 9
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 10

N.

A kistarcsai Flór Ferenc Kórházról mások is írtak:

Fertőtlenítőt is vinned kell, ha Kistarcsán szülsz

Napi két pelenka jár a Flór Ferenc Kórházban

Siralmas a mosdók állapota a kistarcsai szülészeten