babanapló  Nanta

Ez a munkakeresés hete volt. NagyFiú már tűkön ülve várta, hogy beinduljon a nyári meló. Kedvessel mentek intézni a dolgot. Meg ahogy azt elképzelték...
Szeretem a magyar jogrendszert, óóó de nagyon. Sejtettük, hogy ha egyszer szülői nyilatkozat kell, akkor Kedves tehetetlen. Számomra felháborító, hogy egy nevelőszülő, aki együtt él a gyerekkel, ruházza, gondoskodik róla, az nem számít semmit, de semmit jogilag a gyerek életében. NagyFiút jobban érdekelte, hogy 16 év alatt alig van munkalehetőség.
Ő viszont csak augusztusban tölti.

Én totál elviselhetetlen vagyok a melegtől. Ez sajna minden évben így van. Igazi hisztérika leszek a rekkenő hőségben. Türelem nulla alá esik. Ilyenkor ki kell mennem legelni.
De nem tölthetek minden napot a szabadban.

Beintettem. Nem főzök! PiciLányt már attól veri a víz, ha elindulok vele a konyha felé.
A lakásunk legbuggyantottabb része. Páratartalom 100% és van 50 fok kb.
Hajlandó vagyok rántottát készíteni vagy meggylevest, esetleg tésztát főzni, de ezeket is csak a reggeli órákban.

És hogy mit csinálnak a gyerekek?
Olyan nagy unatkozás nincs nálunk. Persze néha mondogatják, de feltalálják magukat.
NagyFiú és NagyLány most egészen közel kerültek egymáshoz. Néha egymás ellen játszanak, de filmeznek, dumálnak, röhögnek. Néha éjfélkor is, amit már nem díjazok.
NagyFiú szereti a stand upot, meg a vígjáték sorozatokat. Naphosszat a nyerítését hallani. Ha nem ezt, akkor a milliónyi fantasy kartyáját pakolássza, rendezgeti, ha épp nem játszik KicsiLánnyal.
NagyLány az eddig szerzett TikTok tudását használja. Hajtogat ragaszt és színez. Rajzol ceruzával vagy akár digitálisan. Bizonyára baromságokat is néz rajta. Nincsenek illúzióim. A napi telefonidő 4 óra. Ebbe tartozik a zenehallgatás is, meg a barátokkal cseverészés vagy a csetelés. Ha letelt, akkor a teló zárolja magát. Plusz időt szerezhet házimunkával. De ez is max 2 óra lehet. Ezért viszont félnap dolgoznia kellene. Így átlagban 2-3 feladattal nyer 1órát én meg szabad perceket és kevesebb feladatot.
KicsiFiú és KicsiLány elhintázgatnak az udvaron vagy homokoznak. Laknak a házban gyerekek, velük is randalíroznak meg délután az unatkozó egy gyerekes anyuka szokta őket bérelni. Ez mindenkinek jó és hasznos. Vagy a környéken bóklásznak. Szöcskét szednek, gyíkot fognak....
Nem kell ehhez vidékre menni.

Képernyőidővel van lazaság, mert napi 1-2 óra azért nekik is van. Szigorúan ebéd után. Ez suli időben heti 1 hosszú mese. A nyomkodás időn nem változtattam. Heti 1x1óra. Majd ha Kedves itthon lesz és tudnak együtt játszani a PS-en, biztosan lesz több is.

PiciLányt szörnyen megviseli a meleg. Napi százszor lógatom be a zuhany alá, vagy lötykölöm le a mosdóban. Mosni nem nagyon kell rá. Egy fodros kis bugyi az outfitje. Ez a rekkenő meleg egybeesett az oltással, így az azt követő három nyűgi nap extra meredekre sikeredett. Az alvása is eléggé zaklatott. Mei-tai felejtős, szopizni csak fekve, hogy ne is érjünk össze. Máshogyan bömbizik.

Jó pesti szokás szerint gondoltam egyet, hogy mit is lehetne csinálni ebben a nagy nyárban... na most megyünk új szandikat venni a plázába! Ott van légkondi. Meg a buszon is. Na, ott nem volt. De a plázában KicsiFiú még fázott is (Mivaaaan???). De lett vízálló szandija, KicsiLánynak meg nekem egyforma utcai pacskerunk (csak a színe más, még a méret is stimmel, tiszta őrület) és amitől repkedtem: a szegecses szandim! Sok-sok szívecske. Ilyenről álmodoztam évek óta, de soha nem láttam boltban, csak lábakon elsuhanni. Végre én is suhoghatok. Vagy inkább csilloghatok, ahogy a nap visszaverődik az ezüst piramis szegecseken. Ahh, imádom!

 

babanapló  Nanta

És vadállat jó az új szegecses csuklószorítóm is. A régi már szégyen volt, úgy szétrepedezett. De tartozékom, nélküle meztelen vagyok. Végre kaptam olyat, ami nagyon vagány, nem ilyen uncsi és még valódi bőr is, szóval évekig leszünk egymáséi. Ezt megfejeltem a szilikontüskés csattintós karpereccel, amiből nekem volt több is. Egyet széttapostunk pogóban, egynek meg a lakásban kelt lába váláskor... Hümmm.
Most viszont boldogok vagyunk együtt és mivel puhi, így bababarát is. Már kijárt nekem a vásárlási sikerélmény annyi szomorkodás után.

Igaz, egyetlen gatyám sem jó rám és ujjatlanom se nagyon, amiben diszkréten szoptathatok, de vannak szegecseim!
És hogy mi még a nagyonmetál? Hogy a Volbeat novemberben jön a Barba Negrába és muszáj ott lennünk!
Alig 7 hónapos baba mellől sosem mentem még koncertre. Van para, mert olyan kicsi lesz akkor is, de ezt nem hagyom ki.
(Az ő egyik daluk után kapta PiciLány az első nevét és húsz év alatt eddig kétszer léptek fel nálunk)

Jó év ez a 2022. Minden, amiről azt hittük csak rózsaszín álomfelhő, ugyanabban az évben megvalósulni látszik. Remélem, nem lóg bilibe a kezem, mert nem akarok felébredni!

Ami viszont tutira nem álom, hogy mindjárt csomagolunk és irány a kedvenc helyünk, Tata.
Helló Nyár! Jövünk!!!

Nanta

Olvass további babanaplókat Nanta tollából itt !