nagycsaládos Bezzeganya klub halottak napja

Sokszor előkerül, főleg alkalmakkor, vagy a halottak napja közeledtével, hogy mit is mondjunk a gyereknek az elmúlásról, a halálról. A hívő emberek elintézik néha egyszerűen azzal, hogy az angyalokhoz költözött. Az ateisták, vagy csak nem hívők ezt nehezebben oldják meg. De mindkét-három csoport kerülhet szorult helyzetbe a kis kérdezők kapcsán. Főként, ha baj van. Ha ő maga küzd a halálos kórral, vagy a tesó, kisbarát. Mert egy nagyit meg lehet magyarázni azzal, hogy öreg volt. Kivéve, ha azt hallja úton útfélen, hogy „jajj, milyen fiatalon ment el szegény”, ami igaz is lehet egy 50 év körüli nagyinál. De mit mondjak balesetnél? Vigyem-e el a temetésre? Hány éves kortól vigyem? Menjünk együtt halottak napi temetői sétára? Mi van a házi kedvencek halálakor? Sírhatunk a gyerekeink előtt? Mennyit mutathatunk a gyászunkból? Mi van, ha a vágyott kistesó hagy bennünket idő előtt magunkra? Nagyon nehéz kérdések ezek. Olyan problémák, amikkel nem mindenki és nem mindig tud kezdeni valamit.

Okróber 22-én, a következő Bezzeganya klubon beszélgessünk erről a nehéz témáról! Várlak benneteket egy meleg teával 17-19 óráig a Práter12 közösségi térben (Budapest VIII. kerület, Práter utca 12).

Következő alkalmak témái:

Október 29. Fogadott orvos, szülésznő, dúla, kitől mit várhatunk?

November 5. Vendégünk lesz Gál József, közgazdász, játékmester, a Table Talk podcast ötletgazdája, a Játékos Emberek Magazinja cikkírója, akivel a társasjáték-játszásról fogunk beszélgetni. Vigyázat! Nagy játékos!

November 12. Környezetünk védelme

November 19. Munka és család

nagycsaládos

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>