A gyermekáldás a legcsodálatosabb dolog, amely egy nő életében bekövetkezhet. Azonban az odáig vezető út hosszú és megpróbáltatásokkal teli. A terhesség időszakában számtalan kellemetlen dologgal szembesülünk majd, amikkel muszáj lesz megbirkóznunk. Ez egész életvitelünkre rányomja a bélyeget a mindennapi cselekvésektől az öltözködésünkig egyaránt. Sajnos erre az időre le kell mondanunk kedvenc tűsarkúinkról, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk divatos kismamák.

Miért is tegyük félre megszokott cipőinket?
 

Sokak talán nehéz szívvel válunk meg a várandósság időszakára kedvenc cipőiktől. Nos, azok számára, akik esetleg hezitálnának, vegyük át egy kicsit a dolgot. Először is az a probléma a különféle magassarkúkkal és platformokkal, hogy balesetveszélyesek. A terhesség alatt mozgásunk sokkal bizonytalanabb lehet, és így könnyedén megcsúszhatunk ezekben a cipőkben. Mondanunk sem kell, hogy egy aprócska esés is mekkora veszélyt hordozhat magában a magzatra nézve. Nem kockáztathatjuk ezt meg. Másrészről roppant kényelmetlenek is lesznek megszokott lábbelijeink. Hatalmas súlyt kell majd minden nap cipelnünk és a bokáink is megdagadhatnak. Így nem is biztos, hogy bele tudjuk majd préselni magunkat csini körömcipőinkbe. Tehát muszáj lesz kényelmesebb viselet után kutatnunk.

Milyen cipőt válasszunk?
 

A lehető legideálisabb, ha erre az időszakra a női sneakerek között keresgélünk. Ezek a típusú cipők nem csupán nagyon kényelmesek és könnyed mozgást biztosítanak, de gyakorlatilag bármely tevékenységhez ideálisak számunkra. Ami pedig még fontosabb, hogy bármely terepre is. Tökéletes választást jelentenek, ha a boltba szeretnénk legyalogolni a járdán, és akkor is, ha a park füvén sétálnánk kicsit a jó levegőn. Nem lőhetünk mellé velük, így mindenképp ezek élvezzenek prioritást a választásunk során. Ha valaki viszont nem rajong a sneakerekért és leginkább csak betonozott felületen fog közlekedni, egy kiváló megoldást jelentenek még a klasszikus női tornacipők is. Ez alatt nem kell feltétlenül az iskolai tornaórák alatt megszokott, hagyományos, fekete-fehér darabokra gondolnunk. Manapság már számtalan színválaszték és fazon áll rendelkezésünkre ezek között is, így biztosak lehetünk benne, hogy nem kell hanyagolnunk megjelenésünket sem. Kismamának lenni egy új élet kezdete, adjuk meg hát a módját, és keresgéljünk bátran a rendelkezésünkre álló divatos lábbelik között. A világ változik, lejártak már azok az idők, ahol egy édesanyának fel kell adnia a nőiességét. Ez nem csak a cipők terén látszik meg. Napjainkban már a kismamaruháktól kezdve a babakocsikon át olyan stílusos darabokat találhatunk, amelyek által divatos, modern édesanyaként feszíthetünk a mindennapokban. Sőt, a mai pelenkázótáskák között is akadnak már olyan darabok, amelyek felveszik a versenyt akár a divatosabb válltáskákkal is. Anyának lenni öröm, adjuk meg hát a módját és ünnepeljük meg, hogy életünk ebbe a csodálatos szakaszba lépett.

(X)