Könyvajánlónkban mindenféle korosztály számára ajánlunk könyveket, igyekeztünk több kiadó újdonságaiból választani. Népszerű sorozatok újabb köteteit is bemutatjuk, de királykisasszonyos és mackós történetekről is írunk, valamint karácsonyi bosszúállásra megfelelő, hangokat kiadó könyvet is szemléltetünk.

Tölgyerdő meséi – Mackó levelei

A kis, keménylapos könyvecske kisebb gyerekeknek való: ők nagyon fogékonyak a ritmusos, rímekkel tarkított versikékre. A magam részéről nem kedvelem az ilyesmit, mert általában elég bugyuta versek szoktak születni, ám ez a történet egyáltalán nem buta, kifejezetten kedves és aranyos, ráadásul a rímek sem erőltetettek. Plusz pont, hogy az oldalakon kihajtható fülek vannak, amik mögé bekukucskálhat a gyerek, az élmény pedig tovább növeli a könyv élvezeti értékét. A sorozat másik újdonsága A róka zoknija.

Pozsonyi Pagony, 2010.
1390 Ft

Berg Judit- Agócs Írisz: Maszat alszik

Az IBBY-díjas, egyik legkedveltebb magyar gyerekkönyv-író, Berg Judit Maszat-könyvsorozatának főszereplője egy kisfiú: Maszat és legjobb barátja: Hóchóc. A sorozat legújabb része a Maszat alszik, amelyben két történet olvasható: megtudhatjuk, mit kezd Maszat áramszünet esetén, illetve Maszat egy estéjének történéseit követhetjük nyomon a vacsorától a fürdésen keresztül az esti pisilésig és az elalvásig. A 2-5 éveseknek való könyvet Agócs Írisz rajzai illusztrálják. Nagyon várjuk a szerző Cipelő cicák sorozatának következő kötetét is.

Pozsonyi Pagony, 2010.
1680 Ft

Jutta Bauer: Emma karácsonya

Emma egy kedves és bájos kismackó, melynek megálmodója az Andersen-díjas Jutta Bauer. A sorozat legújabb részéből, az Emma karácsonyából megtudhatjuk, hogyan készülnek az ünnepre a mackócsaládban. A kisméretű, keménylapos könyv bal oldalán két sor vers, míg a szemközti lapon barátságos rajzok láthatók. „A konyhába kisuhan ma, s mézes csillagot süt Emma.” És te mit csinálsz karácsonyig? – teszi fel a gyerekeknek a kérdést a könyv.

General Press 2010.
1500 Ft

Ludwig Bechstein: Az elvarázsolt királykisasszony

Ideális karácsonyi ajándék lehet ez a könyv azoknak, akik szeretnek királykisasszonyokról, vándorlegényekről és boszorkányokról olvasni. A könyvet Szegedi Katalin illusztrálta, akinek rajzaiért rajongunk: meleg színeket használ, és sugárzik a vidámság és a szeretet a karakterekből. Épp ezért nem olvasással, hanem a képek nézegetésével kezdtük az ismerkedést, és ezúttal sem csalódtunk a fiatal illusztrátorban. A Szép Magyar Könyv-díjas kötetben 46 mese található, melyek terjedelmüknél fogva ideálisak az esti meséléshez, ha valakinek hozzám hasonló módon nem megy fejből.

General Press, 2010.
3300 Ft

Thomas és barátai – Havas meglepetés

Nálunk sosem volt igazán Thomas-mánia, a legtöbb fiús családban viszont rajonganak a gőzmozdony történeteiért mind a tévében nézve, mind könyvben olvasva. A Thomas és barátai sorozat karácsonyi történettel rukkolt elő: a Havas meglepetés című könyvben Thomas és a többiek összefognak, hogy megtisztítsák a hatalmas hótól az utakat, hogy a falubelieket kiszabadítsák a hó fogságából még karácsony előtt. A méretes betűkkel írt szöveg olvasni tanulóknak, vagy gyakorlóknak ideális, főleg, ha van Thomas-rajongó kisebb testvér, akinek fel lehet olvasni.

Egmont, 2010.
1999 Ft

Mi micsoda mini

A Mi micsoda sorozatot azért kedvelem, mert a gyerekek számára is élvezetesen tanít új ismereteket. A legújabb Mi micsoda mini sorozat négy részében a három év fölötti gyerekeknek mutatnak be a korosztály által kedvelt környezetismereti témákat. A könyvekben minikvíz is található, amelynek válaszait kinyitható fülecskék mögé rejtették, valamint a gyerekek nyelvén megfogalmazott kérdések és válaszok is segítik az ismeretek elsajátítását. Például: Szőrösek-e a kisnyuszik, amikor megszületnek? Mi készülhet használt papírból? A Gyere velünk a tanyára! című részben megismerkedhetünk egy tanya életével, összefüggéseket keresve a boltban árult termékekkel; a Rajta, kezdjünk tornázni! kötetből megtudhatják a gyerekek, mi történik egy tornaórán; a Kisnyuszik laknak velünk! könyvben nyúlról mint háziállatról is bővíthetik az ismereteiket, valamint a szemétkezelési kérdésekre is választ kaphatnak a Nézd, hová megy a kukásautó! című részben. A könyveket részletgazdag, izgalmas rajzok illusztrálják.

Tessloff Babilon, 2010.
1990 Ft/könyv

Hallgasd csak, mi kukorékol és mi röfög!

A 0-3 éves korosztálynak ajánlott könyvvel biztosan az őrületbe lehet kergetni szülőtársainkat, ezért karácsonyi bosszúajándéknak kitűnő. Ha jó fejek akarunk lenni, vegyünk mellé füldugót is, így a könyv nem kerül a polc legfelső polcára, és a kicsi mégiscsak élvezheti a gombok megnyomásakor hallható állathangokat. A könyvben a tanya állatait ismerhetik meg, és tanulhatják meg, melyik milyen hangot ad. Aztán ha megtanulta a gyerek, és lépten-nyomon dicsekszik tudományával (értsd: röfög és kukorékol orrba-szájba), állandósíthatjuk a füldugó-használatot.

Alexandra Kiadó, 2010.
2999 Ft

Tünde