December 6., kedd

Adventi kalendárium

'25176 Happy Christmas To All, And To All A Good Night!' photo (c) 2008, Bill McChesney - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Miklós püspök a szegényeken segített, innen származik a Mikuláshoz kötődő ajándékozás. A szegények, rászorultak megsegítése sokak számára fontos eleme a karácsonyi készülődésnek, nekem is. Közhely, hogy nagyon nehéz helyzetben van az ország. A szegényeknek még nehezebb, mint az elmúlt években, és egyre többen kerülnek gondba. Többen éheznek, fáznak; mások “csupán” arra képtelenek, hogy bármivel megajándékozzák a gyerekeiket. Rengetegen vannak, akik a lejjebb kerültek. Jóból a bizonytalanba. Bizonytalanból a rosszba.

Ha van felesleged, óriási a felelősséged. Csak egymásra számíthatunk itt ebben az országban. Olyan időket élünk, amikor a világon mindenhol, minden országnak megvan a maga baja. Felesleges kifele nézegetnünk, nem mások a felelősek értünk, mi magunk vagyunk felelősek magunkért.

Kérlek tehát, adj adományt a rászorulóknak! Számtalan módja van ennek. Bevásárolhatsz a szomszéd néninek tartós élelmiszerekből meglepetésül. “Csak úgy” adhatsz pénzt egy ismerősnek, akiről tudod, hogy nagy szüksége van rá. Választhatsz olyan szervezetet, amiről biztos információid vannak, mire és hogyan fordítják a pénzt. Mindenkinek mások a személyes elképzelései arról, kiket kell támogatni, íme az én kedvenceim:

- Igazgyögy Alapítvány

- Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Annak, aki szívesen tenne jót, de adományt adni nem tud, ajánlom figyelmébe, hogy számtalan alapítványnál van lehetőség önkéntes munkával segíteni. Végezetül még egy dolgot szeretnék a lelkedre kötni. Vond bele a gyerekedet is a jótékonykodásba! Mondd el neki, mit teszel, miért teszed. Tanítsd meg őt is arra, hogy felelősek vagyunk egymásért.

AMK