Center hordozás

Angliában a császármetszéssel szülő nők körében nagy népszerűségnek örvend a A Kanga Wrap, mely egy korai kötődést, az anya-baba testkontaktust biztosító hordozó vagy ruhadarab, mely segít a műtét után mozdulatlanságra kényszerített nőknek, hogy újszülöttjüket a mozgásképtelenségük dacára maguknál tarthassák. A mellényszerű viselettel az anyja csupasz mellkasára fektetett kicsi teljes biztonságban töltheti első óráit. A műtét alatt viselt kenguruba a babát születése után egyszerűen stabilan belehelyezik. Nem kell elvinni születése után anyjától. Együtt lehetnek. A kicsit nem kell fogni, nem tud leesni.

A kengurumódszer előnyei (amikor a kisbaba a szívverést hallva anyja csupasz testéhez bújhat) mára már közismertek és vitathatatlanok. Segít az újszülöttnek alkalmazkodni a kinti élethez, szabályozza a szívritmust és a vérnyomást, szerepe van a hormonális hatások szabályozásában. Ugyanezeket az előnyöket nyújtja a császármetszéssel szült anyák babáinak a fejlesztés.

Ti mit szóltok? Kipróbálnátok, vagy kipróbáltátok volna?

Center

Forrás

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?